vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

VIDEO. Trenul CRRC Sifang China a primit „verde” pentru interoperabilitate în UE

Proiectul trenurilor chinezești fabricate de CRRC Sifang a fost verificat cu brio în Austria din punct de vedere a cerințelor de interoperabilitate.  Firma CRRC Sifang a primit în Austria declarația intermediară de verificare pe etapa de proiectare pentru trenurile participante la licitația de rame electrice regionale organizată de ARF.

doru.cireasa@clubferoviar.ro

Declarația obținută în Austria de la organismul notificat ERC GmbH arată că proiectul este confom cu STI – Standardele Tehnice de Interoperabilitate.

În China a fost terminată fabricarea prototipului iar acesta a început teste dinamice, mai spun sursele menționate. Rezultatul testelor este necesar pentru certificarea finală.

Club Feroviar a publicat aici o galerie foto cu trenul CRRC Sifang, participant la licitația organizată de ARF pentru până la 80 de trenuri electrice regionale.

Prototipul CRRC Sifang SFEMU-EU01 a primit ISV pentru certificarea TSI

CRRC Qingdao Sifang Co., Ltd. a obținut ISV – Declarație intermediară de verificare – pentru STI (Specificații tehnice pentru interoperabilitate) pentru proiectul de prototip SFEMU-EU01, arată producătorul într-un comunicat de presă.

„Certificarea STI este certificarea de admitere a produselor pentru piața UE, iar trecerea acestei certificări este condiția prealabilă pentru intrarea produselor pe piața UE. Acordarea ISV-ului de proiectare este un pas solid în vederea globalizării sintagmei „Made by CRRC Sifang”, spune compania.

Câteva date prezentate de producătorul chinez în comunicatul său de presă. Viteza maximă de funcționare a trenului este de 160 km / h. „Este un produs reprezentativ, sigur, fiabil și confortabil, îndeplinirea celor mai recente cerințe STI privind coliziunile, protecția mediului și prevenirea incendiilor. Cu boghiul independent pentru fiecare unitate, trenul are o întreținere convenabilă și o rată ridicată de utilizare a spațiului interior.

Trenul este echipat cu două sisteme de semnalizare independente, care poate trece automat în funcție de modul semnalului de la sol. Trenul se bazează pe tehnologie cu podea joasă, ușa cu deschidere largă, dispozitivul de compensare a distanței platformei și rampa mobilă sunt adoptate pentru tren, aducând confort pasagerilor. Sunt furnizate diverse funcții și interfață om-mașină ușor de utilizat,satisfacerea nevoilor diversificate ale călătoriilor contemporane”, arată producătorul chinez.

În situația în care CRRC Sifang China va câștiga una dintre cele două licitații curente organizate de ARF pentru trenuri electrice regionale și inter-regionale trenurile vor fi singurele livrate pe piața românească. Aceasta deoarece cât de curând Guvernul va promova modificări ale legislației achizițiilor publice care vor interzice accesul companiilor chineze (în fapt companii din state terțe ce nu au semnate acorduri privind achizițiile cu UE) pe piața românească.



Trenul va sosi în România pentru efectuarea testelor NNTR (Notified National Technical Rules) și de compatibilitate, în luna iulie, conform unor surse consultate de către Club Feroviar. În situația în care trenul CRRC Sifang nu va fi câștigător la actuala licitație a ARF, acesta ar putea fi vândut unui operator privat român, spun sursele noastre.

Trenul este bazat pe modelul CRH6F. Familia CRH6F, cu viteza de operare de 160 km/h, este destinată transportului suburban și regional pe linii modernizate, cu distanțe între stații de 5 – 15 km, cu (a)flux mare de călători.

Ofertele primite de ARF, de la Alstom Franța, CRRC Sifang China și Siemens Germania sunt in analiza ARF din punct de vedere al consmului de elenrgie. Oricum licitațiile sunt tergiversate de aproape doi ai de către ARF, până la punctul la care nus e vor mai putea folosi fondurile UE puse la dispoziție pentru achiziția trenurilor. (D.C.)

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole