vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

VIDEO Trenuri aglomerate în Moldova, după sistarea transportului auto interurban

După sistarea circulaţiei transportului interurban auto de călători, au apărut trenuri aglomerate în Moldova, deoarece navetiștii s-au îndreptat spre transportul feroviar.

Mulți locuitori din Străşeni au înlocuit microbuzul cu trenul de pe ruta Ungheni-Chişinău, transmite Publika.md.

Oamenii se plâng că garniturile sunt supraaglomerate, iar despre respectarea distanţei sociale nici vorbă nu poate fi. De cealaltă parte, reprezentanții întreprinderi “Calea Ferată din Moldova” spun că nu au suficiente vagoane.

Trenul Ungheni-Chişinău ajunge la Strășeni la 6 dimineața. Oamenii se înghesuie deoarece nu au altă soluţie să ajungă la serviciu la Chișinău. De la Străşeni până la Chişinău, trenul face 45 de minute, dublu faţă de călătoria cu autobuzul sau microbuzul.

Trenuri aglomerate în Moldova. CFM nu are vagoane suficiente

Reprezentanţii întreprinderii “Calea Ferată din Moldova” confirmă creşterea numărului de pasageri în perioada pandemiei, dar spun că nu au vagoane suplimentare. “Tradiţional erau trei vagoane, acum sunt patru vagoane, dar trebuie să recunoaştem în acelaşi timp că fizic Calea Ferată nu dispune de atâtea vagoane, încât să suplinească numărul acestora”, a declarat Constantin Olteanu, ofiţer de presă al Întreprinderii de Stat Calea Ferată din Moldova.

Un bilet Strășeni-Chişinău costă şase lei moldovenești (1,45 lei românești) la trenul de tip vechi şi 14 lei (3,38 RON) pentru călătoria cu trenul de tip nou. Din 18 martie, mai multe curse auto interurbane au fost sistate din cauza epidemiei de coronavirus.

Și CFR Călători a fost acuzată că e aglomerație în trenuri

Și la București a fost în urmă cu aproape o lună de zile o dispută pe tema aglomerării trenurilor.

Chiar dacă operatorul feroviar de stat avea vagoane disponibile, în urma anulării a sute de curse, în continuare erau trenuri aglomerate la CFR Călători, mai ales cele de navetă, în plină pandemie de coronavirus. La vremea respectivă, situația a fost semnalată conducerii societății de către sindicaliști, care au cerut măsuri imediate, printre care și repunerea în circulație a unor garnituri, mai ales că mulți angajați ai companiilor feroviare nu mai au cu ce să ajungă la serviciu.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole