vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Câți călători sunt în primul tren cu muncitori spre Austria

Primul tren cu muncitori spre Austria pleacă duminică seara din gara Timișoara Nord spre Viena și va avea 76 de călători, a aflat Club Feroviar. Garniturile care transportă îngrijitori români pentru bătrânii austrieci au făcut obiectul unei ample polemici în ultima perioadă.

Adrian Bărbulescu

tren cu muncitori spre Austria cele mai aglomerate trenuri

Trenul special Timișoara Nord – Viena va pleca duminică seara la ora 21,03, a declarat pentru Club Feroviar Petrică Stoian, președintele Alianței Sindicale Mișcare Comercial din Regionala Timișoara.

El a precizat că garnitura este formată din cinci vagoane cușetă ale OBB, operatorul feroviar de stat din Austria, și încă cinci ale CFR Călători. Unul dintre ele va merge însă gol, deoarece nu sunt decât 76 de călători. Din motive de siguranță epidemiologică, în fiecare cabină va călători o singură persoană.

Numărul total de locuri într-un tren este de aproximativ 350.

Primul tren cu muncitori spre Austria, pregătit de plecare

În gara Timișoara Nord au sosit în cursul dimineții de duminică cele cinci vagoane care for fi atașate la trenul special, care va circula fără oprire pe teritoriul Ungariei.

CFR Călători a anunțat vineri că participă, alături de OBB, la trenurile speciale pentru Austria, destinate îngrijitorilor români. CFR Călători participă, în calitate de operator feroviar, la efectuarea acestui transport, în parteneriat cu compania austriacă OBB, organizatorul acestei acțiuni.

Astfel, sunt pregătite, în prima parte a acestui program, două perechi de trenuri cu plecare din Viena la Timișoara, în zilele de 9 și 12 mai (plecare din Viena ora 23:05), respectiv cu plecare de la Timișoara la Viena în zilele de 10 și 13 mai 2020 (plecare din Timișoara ora 21:13), potrivit anunțului făcut vineri de societate.

Un alt tren va ajunge miercuri la Timișoara, cu români repatriați

O altă garnitură va ajunge în cursul zilei de vineri la Timișoara, de această dată cu români repatriați din mai multe țări europene.

Cum nu se știe dacă sunt sau nu infectați cu noul coronavirus, cel mai probabil ei vor fi plasați în carantină instituționalizată de către autorități.

Plecarea românilor la muncă în străinătate, prilej de sfadă politică. Ce spune Rareș Bogdan

Plecarea românilor la muncă în străinătate, cu avionul sau cu trenul, în plină pandemie de coronavirus, a fost prilejul unei întregi dispute care a căpătat și tentă politică.

tren cu muncitori spre Austria
FOTO Europa FM

Dincolo de atacurile PSD la adresa Guvernului PNL, în hora acuzațiilor s-a prins și prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan. “După 12 ani în care românii au lucrat peste tot în Europa fără să li se respecte drepturile, cred că a venit momentul să verificăm firmele care trimit oameni la muncă în Europa, să vedem dacă nu sunt trași pe sfoară. Din păcate, în cazul sparanghelului, oamenii au semnat pe 13,5 euro pe oră, iar acolo se trezeau că le dădeau 8 euro. Plus că li se opreau banii de avion, 280 de euro. (…) Trebuie să vedem care sunt condițiile în care lucrează cetățenii români în afară. Azi au plecat și primii asistenți sociali cu trenuri, spre Austria. În prima etapă urmează să înlocuiască alți cetățeni români, care au stat deja două luni jumătate peste durata contractelor. Ei sunt plătiți, dar nu mai pot fizic și psihic”, a declarat duminică Rareș Bogdan.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole