vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Tramvaie cu WIFI și USB în București

tramvaie autonome în Timișoara

Societatea de Transport București trece la noi standarde de servicii oferite călătorilor, potrivit declarațiilor făcute marți de oficialii STB, în prima zi a evenimentului InfraTRANS 2019, la care Club Feroviar este co-organizator.

Toate achizițiile de mijloace de transport în comun făcute de STB vor avea în vedere dotarea acestora cu facilități moderne oferite călătorilor, cum ar fi aerul condiționat, internet WIFI și alimentare prin USB, a declarat marți Andrei Creci, director general al Societății de Transport București (STB).

Aceasta deoarece „lumea devine din ce în ce mai pretențioasă nu mai este suficient în secolul nostru să vină mijloacele de transport la timp”, a spus el.

Noile facilități vor fi prezente pe tramvaiele achiziționate de STB, dar și pe celelalte mijloace de transport public cumpărate. Creci a prezentat principalele achiziții ale STB. „Se derulează în mod simultan nu mai puțin de patru proceduri de achiziții. Este vorba de achiziția a 100 de tramvaie de 36 de metri, 100 de autobuze hidride, 100 autobuze electrice și, în curând , 100 de autobuze pe GNC (gaz natural comprimat)”, a spus el.

”Proiectele vor aduce un transport public decent și astfel traficul va fi eliberat de presiunea care este acum”, mai spune directorul general STB.

Noile tramvaie impun modificarea peroanelor

In luna februarie a acestui an, STB a demarat procedurile de achiziţii pentru 100 de tramvaie de 36 de metri lungime, autobuze electrice, autobuze hibrid şi pentru troleibuze cu autonomie, spunea, într-un interviu acordat Agerpres, directorul general al Societăţii de Transport Bucureşti (STB), Andrei Creci. El mai spunea, la acel moment, că, în următorii doi ani, producţia unor tramvaie româneşti Bucur Low Floor ar putea începe.

„Sunt 100 de tramvaie din gama de 36 de metri, tramvaie mari, încăpătoare, care se pretează pe foarte multe linii din Bucureşti, respectiv pe liniile 41, 1 şi 10. Practic, vor fi modificate şi peroanele pentru a putea să încapă un asemenea tramvai, deoarece noi nu am mai avut tramvaie atât de mari. Dacă totul merge bine din punct de vedere juridic, conform contractului, în doi ani vom avea primele tramvaie”, declara el.

Proiectele de introducere a comunicațiilor internet pe mijloacele de transport, nu sunt singurele în portofoliul Primăriei Capitalei.

Instituția vrea să instaleze în stațiile liniilor de transport public din Capitală un număr de 2.000 de adăposturi modulare, dotate, ulterior, cu sisteme de informare a călătorilor și de supraveghere video, informează Profit.ro. Măsurile sunt incluse în Planul de mobilitate urbană durabilă 2016 – 2030 – Regiunea București – Ilfov. Valoarea estimativă a proiectului este 88,73 milioane lei, fără TVA, și se va întinde pe patru ani.. Noile adăposturi modulare pentru stații vor asigura pasagerilor prin amenajările de bază (protejarea față de intemperii, soare, fașă de circulația motorizată, etc) condiții sigure, confortabile și convenabile pe perioada de așteptare a vehiculului public de transport. Adăposturile modulare vor înlocui construcțiile actuale aflate în stațiile de troleibuz și autobuz și se vor ține cont de lățimea și dimensiunile trotuarelor în dreptul stațiilor existente. Stațiile publice în care se vor monta adăposturile modulare se vor stabili până la data semnării contractului”, se arată în caietul de sarcini al unei licitații recente.

Durata de utilizare a viitorului sistem de informare a călătorilor și supravegherea video în stațiile de tramvai, troleibuz și autobuz va fi de cel puțin 8 ani. Ofertele vor fi deschise la finele lunii iulie.

 

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole