vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Zăpada viscolită a provocat probleme pe calea ferată. Restricții de viteză pe M800

Ninsoarea și zăpada viscolită din cursul nopții de luni spre marți au provocat probleme pe calea ferată, în special pe Magistrala 800 București-Constanța. Probleme au fost și sunt încă și pe alte magistrale feroviare – macazuri înghețate și trenuri blocate.

Adrian Bărbulescu

Între Brănești și Fundulea au fost instituite restricții de circulație de 50 km/oră, din cauza forței majore, iar între Dragoș Vodă și Ciulnița s-a circulat la un moment dat la cale liberă. Restricții de viteză au fost și pe intervalul Sărulești-Fundulea, tot din cauza zăpezii viscolite din Bărăgan.

Pe M800 spre Constanța, este o limitare de viteză de 80 km/oră, marți dimineața, din cauza rafalelor puternice de vânt, între Fundulea și Sărulești, iar intre Lehliu și Sărulești se circulă pe un fir, deoarece pe celalălt fir a rămas defect trenul R 8014.

Circulație feroviară îngreunată la Făurei

La Făurei, din cauza stratului gros de gheață depus peste macazuri, acestea au fost manevrate mai greu. Trenul 1770 a stat 45 de minute la intrarea în Făurei.

Pe Regionala Galați, trenul R 7360 este defect pe firul I, între Rosetti și Cilibia, iar celelalte garnituri au circulat doar pe firul II. Trenurile IR 1732 si R 7362 au așteptat la cruce cu alte trenuri, a informat Compania Națională de Căi Ferate CFR SA.

Trenul 15072 a staționat în Deduleștii 38 de minute, deoarece nu exista linie liberă în stația Făurei.

Și la Mogoșoaia au fost probleme cu macazurile, iar trenul 7031 a staționat 18 minute în plus. Din cauza zăpezii, sunt probleme și la ieșirea trenurilor din Revizia de Vagoane București Grivița, dar nu majore. De exemplu, trenul 9001 a plecat cu o întârziere de șase minute din Gara de Nord, pentru că a fost scos târziu din Grivița.

Au fost probleme și cu lipsa tensiunii în linia de contact, la București Vest și la Ramificația Ploiești Triaj.

Probleme pe calea ferată și pe M900

Și pe Magistrala 900 București-Craiova-Timișoara căderile de zăpadă au provocat probleme în circulația feroviară. În stațiile Banu Mărăcine și Malu Mare, din apropiere de Craiova, mai multe macazuri nu au putut fi manevrate în cursul nopții din cauza zăpezii, potrivit informațiilor obținute de Club Feroviar.

Avertizarea meteorologilor

Administrația Națională de Meteorologie a emis luni dimineață o avertizare meteo pentru întreaga țară pentru intervalul luni, ora 14,00 – marți, ora 10,00.

În intervalul menționat, în Oltenia, sudul Banatului și local în Muntenia, precum și în Munții Banatului, în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură se prognozau ninsori. Mai ales în Oltenia și sud-vestul Munteniei stratul de zăpadă va depăși pe arii restrânse 8…10 cm, iar la munte se vor atinge grosimi de 15…20 cm. Vântul va avea intensificări, cu rafale, în general, de 70 – 80 km/h în sud-vestul extrem și la munte și 45 – 55 km/h în regiunile sudice și sud-estice.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi, avertizări nowcasting Cod galben de ploaie şi polei, valabile în orele următoare în patru judeţe şi municipiul Bucureşti.

O nouă atenționare meteo de la ANM. Pot apărea alte probleme pe calea ferată

Potrivit meteorologilor, marți până la ora 11,00, în Capitală şi în judeţele Brăila, Ialomiţa şi Călăraşi, se vor semnala precipitaţii sub formă de ploaie şi se va depune polei, fapt ce ar putea provoca noi probleme pe calea ferată.

Fenomene meteorologice similare sunt prognozate până la ora 12,00 şi în judeţul Galaţi, în zona localităţilor: Galaţi, Pechea, Târgu Bujor, Tuluceşti, Măstăcani, Fârţăneşti, Tudor Vladimirescu, Frumuşiţa, Piscu, Independenţa, Slobozia Conachi, Fundeni, Vânători, Braniştea, Cavadineşti, Folteşti, Schela, Smârdan, Şendreni, Cuza Vodă, Scânteieşti, Cuca, Băleni, Nămoloasa, Rediu, Costache Negri, Vârlezi, Vlădeşti, Băneasa, Suceveni, Jorăşti, Oancea şi Suhurlui.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole