vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Oficialii Eurotunnel se declară pregătiți de Brexit

După referendumul privind Brexit din 2016 oficialii Eurotunnel s-au preocupat ca serviciile oferite clienților să rămână la același nivel ridicat indiferent de rezultatul negocierilor derulate până în data de 31 octombrie, când Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană.

Începând cu referendumul privind Brexit din 2016, Eurotunnel a colaborat cu guvernele Marii Britanii și Franței pentru a oferi clienților săi cea mai rapidă și simplă rută de pe Canal, au declarat oficialii companiei publice Getlink, fostul Grup Eurotunnel, într-un comunicat de presă.

Pentru cei 22 de milioane de pasageri care folosesc trenurile „Shuttle” (serviciu RO-LA în care mașinile sunt urcate la bordul trenurilor) și Eurostar prin tunel, nu vor fi modificate formalitățile de imigrare prin care trec astăzi. Servicii suplimentare de rambursare a TVA vor fi disponibile, dacă este necesar, pe terminale.

În ceea ce privește mărfurile, vor exista noi reglementări în cazul absenței unui acord pentru Brexit, cu un sistem de pre-declarare la autorităile vamale ale ambelor țări îninte ca mijloacele de transport să ajungă la terminalele din Folkestone și Coquelles.

Eurotunnel a făcut mai multe investiții care să permită celor 5.000 de camioane care traversează zilnic canalul aceleași servicii.

  • Crearea a două „pit stop-uri (ghișeuri unice – n.red.)”, una în Folkestone și una în Coquelles, unde sunt regrupate toate verificările și controalele deja efectuate înainte de îmbarcare. În viitor, aici vor puytea fi scanate documentele vamale. Punctele vor deține operatori special instruiți care vor verifica simultan, în doar câteva minute, 20 de camioane. Camioanele declarate „Rută Verde” de către oficialii vamali vor traversa canalul exact așa cum o fac și în zilele noastre.

Pentru camioanele pe care autoritățile doresc să le verifice mai detaliat („Ruta portocalie”):

  • A fost construită o nouă zonă de control vamal și sanitar / fitosanitar la terminalul Coquelles. 9 echipe de inspecție și 100 de locuri de parcare sunt disponibile pentru ca autoritățile franceze să verifice mărfurile care provin din Marea Britanie, fără a perturba traficul.
  • Parcaj de 240 de locuri pentru camioane
  • Înființarea a mai multe locuri de muncă pentru suportul șoferilor de a trece cu bine zonele de control.

Trecerea trenurilor de marfă va fi verificată cu scanere care pot controla circa 30 de trenuri pe zi.

Un sfert din comerțul Marea Britanie – EU trece prin Canal

Potrivit oficialilor Getlink, 130 de miliarde de lire sterline trec annual prin Tunelul Canalului în fiecare an, echivalent cu 26% din comerțul dintre Marea Britanie și UE.

Zilele trecute Eurotunnelul a fost vizitat de miniștrii francez și, respectiv, britanic, Michael Gove și Gerald Darmanin. „Eurotunnel este pregătit pentru Brexit, indiferent de rezultatul din 31 octombrie. Pregătirile sunt vizibile mai detaliat pe social media printr-o serie de clipuri și fotografii sub hashtag-ul #BrexitandBeyond”, spun reprezentanții Getlink.

Ce este Getlink – Eurotunnel

Getlink, fostul Groupe Eurotunnel, este o companie publică care administrează și operează Tunelul Canalului între Anglia și Franța, inclusiv serviciile vehiculelor Eurotunnel Shuttle și obține venituri pe alte trenuri prin tunel (transport DB Schenker și pasageri Eurostar). Acesta este listat atât pe piețele Euronext London, cât și pe Euronext Paris și a fost listat la Bursa de valori din Londra până la 19 iulie 2012. Compania are sediul la Paris.

Operațiile feroviare cuprind 50,45 kilometri de cale ferată dublă în tunelurile principale, plus facilități extinse de terminal la nivel de suprafață la Folkestone în Anglia și la Calais în Franța; operațiunea este în întregime autonomă, cu conexiuni în apropierea celor două terminale la rețelele feroviare naționale respective. Semnalizarea și alimentarea electrică la 25 kV A.C. sunt, de asemenea, sub control Getlink.

Operațiunile constă în trenuri navetă care transportă mașini și autocare și alte trenuri care transportă vehicule grele între cele două terminale. Alte trenuri care folosesc infrastructura Getlink sunt operate de proprietarii respectivi. În noiembrie 2017, Groupe Eurotunnel a fost redenimit Getlink.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole