vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Naș premiat de Dan Costescu pentru că a apărat călătorii de trei imigranți violenți

Nașul trenului IR1743 de pe ruta Timișoara Baia Mare, din data de 11 ianuarie, a fost premiat de șeful CFR Călători cu cinci salarii pentru că ar fi intervenit ferm în apărarea călătorilor agresați de trei tineri libieni imigranți. Presa a relatat că tinerii au atentat inclusiv la portofelul nașului Dorin Bojan și că acesta a cerut ajutorul 112.

Bojan a primit titlul de „cel mai curajos ceferist”

Într-o postare pe Facebook, Dan Costescu spune că, chiar cu „riscul de a cădea victima unor agresiuni fizice, Dorin Bojan a intervenit ferm în apărarea călătorilor”. Costescu spune că intervenția acestuia a depășit „clar atribuțiile de serviciu, am ținut să-i strâng mâna și să-l premiez personal”.

„Bravo Dorin!”, îl felicită pe naș Dan Costescu,  postând o poză cu o diplomă uriașă pe care stă scris cinci salarii (nete, brute?).

Presa a relatat însă la acel moment că însuși nașul a fost speriat de cei trei și chiar el a fost subiect al violenței tinerilor libieni.

Cei trei imigranți au făcut scandal în trenul care circula în 11 ianuarie între Timișoara și Satu Mare, iar în apropiere de Carei comportamentul celor trei devenise de nesuportat, astfel că șeful de tren a cerut sprijin pentru a-i da jos din ganitură.

„Au vrut să îmi fure portofelul din buzunar! Și de la călători! Vă rog să veniți, sunt scandalagii”, a spus șeful de tren atunci când a cerut ajutor prin 112, potrivit unor imagini filmate de călători.

„S-au dus, s-au pus pe lângă călători să îi fure! Nu se poate așa ceva!”, le mai spune șeful de tren polițiștilor.

 

Purtătorul de cuvânt al Poliției Satu Mare spune că cei trei imigranți au fost sancționați.

„Am fost solicitați prin apel 112 să intervenim pentru că sunt trei persoane recalcitrante în tren. S-au deplasat colegii mei, alături de cei de la Frontieră, i-au identificat și i-au sancționat contravențional pentru că au adresat cuvinte și expresii jignitoare și au fost recalcitranți și i-au îndrumat spre Centrul de Refugiați din Maramureș”, a declarat Paula Maria Gabor, purtător de cuvânt al IPJ Satu Mare, pentru Mediafax.

Cei trei fuseseră urcați în tren de un echipaj al Poliției de Frontieră, după ce fuseseră găsiți, sâmbătă după-amiază, în apropierea unui magazin de lângă localitatea Valea lui Mihai, din județul Bihor. Pentru că nu își justificau prezența în zonă, polițistii de frontieră i-au verificat și au constatat că sunt cetățeni libieni în vârstă de 16 și 17 ani și că dețin documente temporare emise de autoritățile române pentru solicitanții de azil.

„S-a mai stabilit faptul că aceștia figurează ca fiind înregistrați la Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Șomcuta Mare, județul Maramureș. Având în vedere că persoanele nu își justificau prezenta in localitate, au fost scoase din zonă și îndrumate spre centrul regional de cazare, fiind urcate în trenul care avea ca destinația Baia Mare. Facem precizarea că persoanele respective nu necesitau escortă, întrucât acestea beneficiau de regim deschis și nu aveau limitat dreptul de a se deplasa liber pe teritoriul țării”, a precizat Laura Bondar, purtător de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea. (D.C.)

 

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole