vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

MT si CFR SA vor prezenta 5 variante pentru conexiunea Bucuresti Nord – Aeroport Henri Coanda

CFR SA precizeaza ca dupa finalizarea procedurii de achizitie publica si semnarea contractului de prestari servicii, consultantul ce va fi ales pentru pentru revizuirea studiului de fezabilitate al conexiunii feroviare Bucuresti Nord – Aeroportul International Henri Coanda va finaliza, pana in decembrie 2018, analiza tehnico-economica pentru cele 4 variante posibile de conectare:

-linie simplă neelectrificată, cu racordare din linia magistrală 700, cap Y Mogoșoaia care subtraversează DN 1 cu asigurarea gabaritului de electrificare, cu o stație c.f. situată în imediata vecinătate a aerogării AIHCB și Terminalul T1 al AIHCB,

-linie simplă neelectrificată, cu racordare din linia magistrală 700, în zona PO Odăi, care subtraversează DN 1, cu asigurarea gabaritului de electrificare, cu o stație c.f. situată în imediata vecinătate a aerogării AIHCB și Terminalul T1 al AIHCB,

-linie simplă neelectrificată, cu gabarit de electrificare, cu racordare din stația Balotești la Terminalul Plecări AIHCB.

-varianta de traseu în sistem MONORAIL cu puncte de îmbarcare/ debarcare din PO Odăi și din imediata vecinătate a terminalelor de sosiri – plecări ale AIHCB.

CFR SA reaminteste ca, potrivit prevederilor legale, a initiat actualizarea studiului de fezabilitate, elaborat în anul 2008, și a publicat în SEAP, la 1 martie, documentația de achiziție pentru revizuirea studiului de fezabilitate.

De asemenea, la nivelul direcției de specialitate din cadrul CFR SA se studiază ”in-house” și varianta de modernizare a PO Otopeni și a infrastructurii rutiere între PO Otopeni și AIHCB.

La sfârșitul anului 2018, CFR SA, alaturi de Ministerul Transporturilor, va putea prezenta factorilor de decizie și opiniei publice estimările financiare și soluțiile tehnice detaliate pentru cele cinci variante de realizare a conexiunii cu AIHCB. În funcție de costurile fiecărei variante și a soluțiilor tehnice se va decide asupra variantei alese precum și a soluției de finanțare (Fonduri UE – POIM 2014-2020, Buget de Stat, alte surse) și se va proceda la implementarea proiectului, cu parcurgerea tuturor etapele legale obligatorii pentru realizarea investițiilor.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole