vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Au fost depuse toate avizele pentru modernizarea căii ferate Cluj Napoca-Episcopia Bihor

Toate cele 82 de avize necesare pentru derularea proiectului privind modernizarea căii ferate Cluj Napoca-Episcopia Bihor au fost depuse la nivelul județului Bihor.

modernizarea căii ferate Cluj Napoca-Episcopia Bihor electrificarea Cluj Napoca-Episcopia Bihor electrificarea liniei Cluj Napoca-Episcopia Bihor electrificare în Ungaria

Joi, 4 februarie, documentația pentru obținerea acordului de mediu, respectiv Studiul de Evaluare a Impactului asupra Corpului de Apă, Raportul de Impact asupra Mediului și Studiul de Evaluare Adecvată, a fost depusă la Agenția Națională pentru Protecția Mediului Bihor, relatează site-ul Aleșd Online.

După publicare, proiectul va fi supus,  timp de 30 de zile conform legislației în vigoare, dezbaterilor publice și analizei comisiilor de specialitate. În urma obținerii acordului de mediu, proiectul va intra în etapa de elaborare a documentației pentru finanțare și, ulterior, în cea de organizare a licitației de execuție.

”Am depus toate diligențele pentru obținerea avizelor, atât la nivelul județului Bihor, cât și la nivel național. Proiectul de electrificare și modernizare a acestui sector de cale ferată are o importanță crucială în dezvoltarea socio-economică a Bihorului“, a declarat  prefectul județului Bihor, Dumitru Țiplea.

Modernizarea căii ferate Cluj Napoca-Episcopia Bihor va costa 1,8 miliarde de euro

La finele lunii noiembrie a anului trecut, ministrul Transporturilor de la acea vreme, Lucian Bode, anunța că licitația pentru Cluj-Napoca – Episcopia Bihor, proiect în valoare de 1,8 miliarde de euro, va avea loc în aprilie-mai 2021.

”Avem în derulare un proiect extrem de important pentru regiunea de nord-vest, electrificarea şi reabilitarea liniei de ale ferată Cluj-Oradea-Episcopia Bihor, 166 de kilometri, pentru care avem studiul de fezabilitate aprobat, lucrăm la elaborarea documentaţiei de achiziţie a contractului de proiectare şi execuţie lucrări, un proiect în valoare de aproximativ de 1,8 miliarde de euro, termenul pentru lansarea licitaţiei fiind începutul anului viitor, în aprilie-mai. Aşadar ne-am asigurat că documentaţia este finalizată la timp, obţinem acordul de mediu, realizăm toate procedurile de avizare, scoatem la licitaţie acest obiectiv extrem de important. Ne-am asigurat că avem finanţare asigurată propunându-l spre finanţare din Planul Naţional de Recuperare şi Rezilienţă”, spunea Lucian Bode, într-o conferinţă de presă la Oradea.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole