vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

EXCLUSIV Traian Preoteasa promite mănuși și măști de protecție pentru angajații CFR Marfă

Directorul general Traian Preoteasa promite, într-o adresă trimisă sindicaliștilor, mănuși și măști de protecție pentru angajații CFR Marfă, pentru a se feri de coronavirus. Astfel, toți angajații operatorului național de transport marfă vor primi, la intrarea în tură, echipament de protecție, reiese din documentul intrat în posesia Club Feroviar.

Adrian Bărbulescu

măști de protecție pentru angajații CFR Marfă

În adresa menționată, al cărei destinatar este Federația Națională Feroviară Mișcare Comercial Vagoane, directorul general precizează că a fost întocmit un Plan de măsuri pentru protecția personalului CFR Marfă împotriva infectării cu virusul SARS-Cov 2.

Măști de protecție pentru angajații CFR Marfă, la intrarea în tură

”La nivel de Sucursale/CZM/CIRV (Centre Zonale de Marfă/Centre de Întreținere și Reparații Vagoane – n.red.) se vor face demersurile necesare pentru achiziția în regim de urgență de mănuși, măști, dezinfectanți cu grad ridicat de protecție împotriva virusului. Tot personalul de exploatare aparținând CFR Marfă va primi la intrarea în serviciu mască și mănuși de protecție”, se arată în document.

De asemenea, toate spațiile comune de lucru vor fi dezinfectate la schimbul de tură, iar la fiecare punct de lucru se vor monta recipienți pentru dezinfecție. ”La nivelul unităților de tracțiune se vor lua măsuri privind dezinfectarea locomotivelor CFR Marfă care remorchează trenuri și/sau efectuează activitate de manevră”, se mai arată în documentul obținut de Club Feroviar.

Muncă la domiciliu și program decalat

Tot aici se precizează faptul că, pentru evitarea aglomerării la locul de muncă și în mijloacele de transport, în drum spre și de la serviciu, salariații CFR Marfă au posibilitatea de a opta pentru munca la domiciliu. Evident, în sectoarele în care acest lucru este posibil.

O altă măsură luată de conducerea CFR Marfă se referă la decalarea programului de lucru pentru salariați. ”Pe perioada menținerii stării de urgență, s-a aplicat decalarea programului de lucru al personalului care lucrează în regim de muncă zilnic. Astfel, salariații CFR Marfă au posibilitatea de a începe activitatea la ora 7, 8 sau 9, după caz. Această măsură se aplică la nivelul municipiului București și la nivelul municipiilor reședință de județ”, se menționează în adresa trimisă marți, 21 aprilie 2020, sindicaliștilor.

Tot pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus, au fost suspendate activitățile de control, audit, perfecționare prin școala personalului și a ședințelor de analiza siguranței circulației.

Cazuri de coronavirus la Depoul CFR Marfă Brașov

Măsurile vin după ce, la finele lunii martie, au fost depistate trei cazuri de coronavirus la CFR Marfă și la SCRL Brașov, aflate pe aceeași platformă.

Astfel, după cum a relatat Club Feroviar la vremea respectivă, trei cazuri au fost confirmate în sistemul feroviar la Brașov – două la Depoul CFR Marfă și al treilea la Societatea Comercială de Reparații Locomotive (SCRL), filială a CFR Călători.

Un angajat al Depoului CFR Marfă Brașov a fost în concediu toată luna martie, dar nu a plecat din localitate, darămite din țară. Pe data de 19 martie s-a dus la depou, chiar dacă era în concediu, pentru a rezolva niște acte. Apoi, pe 26 martie bărbatul s-a simțit rău și a fost dus cu salvarea la spital, unde a fost testat pentru coronavirus, iar testul a ieșit pozitiv.

Conducerea depoului a stabilit că alți trei angajați au luat legătura cu bărbatul, iar Direcția de Sănătate Publică i-a trimis acasă, la autoizolare. Unul dintre ei a fost testat pozitiv. Numai că virusul a trecut și ”peste gard”, la SCRL Brașov, la o angajată care s-a întâlnit cu salariatul de la Depoul CFR Marfă, după cum spunea directorul general Cristian Dorel Coconașu.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole