miercuri, septembrie 18, 2024
spot_img

FOTO Lucian Bode la Constanța. Ministrul s-a declarat mulțumit de Spitalul CF

Activitatea Spitalului de Căi Ferate a fost lăudată vineri, cu prilejul vizitei făcute de ministrul Transporturilor, Lucian Bode la Constanța.

Ministrul Lucian Bode s-a dus la spitalul modular mobil de campanie aflat pe stadionul Portul din municipiul Constanța. Cu această ocazie, ministrul Bode a apreciat modul în care, într-un interval scurt de timp, această unitate sanitară destinată tratării persoanelor infectate cu noul coronavirus a devenit funcțională, prin efortul comun al reprezentanților Ministerului Apărării Naționale, al CN APMC, al autorităților locale și al reprezentanților Spitalului Clinic Căi Ferate Constanța.

”Vreau să vă mulțumesc tuturor pentru eforturile pe care le-ați depus până acum. Am văzut spitalul similar de la Timișoara, care era în primele zile de la ridicare, dar aici lucrurile stau altfel. Este un spital foarte bine utilat și sunt absolut sigur că personalul, prin profesionalism și dăruire, poate face față oricărei provocări”, a declarat ministrul Lucian Bode.

Lucian Bode la Constanța. Întâlnire cu conducerea APMC

Lucian Bode s-a întâlnit și cu reprezentanții conducerii Administrației Porturilor Maritime Constanța (APMC) și cei ai Autorității Navale Române (ANR), unități aflate sub autoritatea ministerului.

Pe agenda întâlnirii s-au aflat subiecte, precum: stadiul implementării principalelor proiecte derulate în acest an de către APMC, situația navei Queen Hind, evoluțiile în cadrul activității de pilotaj, precum și gradul de digitalizare a activității portuare.

Totodată, reprezentanții APMC au prezentat stadiul principalelor proiecte pentru care se vor depune cereri de finanțare în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020, precum:

  • Extinderea la patru benzi a drumului dintre Poarta 7 și joncțiunea obiectivului “Pod rutier la km 0+540 a Canalului Dunăre – Marea Neagră” cu drumul care realizează legătura între Poarta 9 și Poarta 8 spre zona de nord a Portului Constanța;
  • Modernizarea infrastructurii de distribuție a energiei electrice în Portul Constanța
  • Realizarea unei infrastructuri – rețea de tip port – community – system în vederea operaționalizării sistemului de digitalizare la nivelul portului Constanța

”De multe ori discuțiile referitoare la Portul Constanța au ca punct comun faptul că nu am ajuns să valorificăm întregul potențial economic al acestui obiectiv național. De aceea, cea mai bună soluție este să rezolvați într-o primă fază toate problemele care au fost lăsate în suspensie de-a lungul anilor și să pregătiți concomitent un portofoliu de proiecte. Finanțare, după cum știți, avem. Putem accesa și fonduri europene importante pentru acest obiectiv, cu ajutorul cărora vom putea dezvoltat atât portul, cât și întreaga zonă. Pentru că dacă aici avem o creștere a fluxurilor și o diversificare a activităților, vom avea o creștere clară a numărului de angajați și un impact pozitiv semnificativ în economia locală și națională.

Ceea ce vă cer este ca pregătirea proiectelor să fie făcută cu profesionalism și rigoare pentru că numai astfel vom avea asigurată o finanțare corespunzătoare. Utilizați toți specialiștii pe care îi aveți angajați și în mod sigur, în scurt timp,  veți avea rezultatele pe care ni le dorim cu toții”, a spus ministrul Lucian Bode.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole