vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

EXCLUSIV Câți ceferiști s-au înscris pe listele de vaccinare anti-Covid. Cifrele exacte

Club Feroviar vă prezintă numărul exact al ceferiștilor care, până în momentul de față, s-au înscris pe listele de vaccinare anti-Covid, pe baza datelor obținute de la companiile feroviare din subordinea Ministerului Transporturilor. România este în topul european al vaccinărilor, potrivit ultimelor date disponibile.

Adrian Bărbulescu

listele de vaccinare anti-Covid se amână vaccinarea ceferiști se vaccinează

Postările agresive de pe Facebook ale unor lucrători feroviari antivaccciniști par să nu-i fi influențat prea tare pe majoritatea ceferiștilor.

O demonstrează cifrele oficiale obținute de Club Feroviar de la companiile feroviare din subordinea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, potrivit cărora tot mai mulți angajați din sistemul feroviar de stat au ales să se vaccineze împotriva noului coronavirus.

Peste 10.000 de înscrieri pe listele de vaccinare anti-Covid la CFR SA

listele de vaccinare anti-Covid bugetul CFR SA pe 2020Compania Națională de Căi Ferate CFR SA are 23.179 de salariați, iar dintre acestia, până în prezent, 10.314 și-au exprimat opțiunea de a se vaccina anti-Covid.

”Menționăm faptul că procesul de întocmire a listelor cu cei care doresc să se vaccineze continuă”, a precizat conducerea administratorului infrastructurii feroviare publice din România, în răspunsul la solicitarea Club Feroviar. Făcând un calcul simplu, rezultă că peste 44% dintre angajați au ales să-și protejeze viețile vaccinându-se.

45% dintre angajații CFR Marfă vor să se vaccineze anti-covid

economii la CFR MarfăUn procent similar, de 45%, se înregistrează și la nivelul salariaților CFR Marfă.

”Din cei 4.754 de salariaţi ai SNTFM CFR Marfă SA şi-au exprimat acordul de a fi înscrişi pe platforma https://vaccinare-covid.gov.ro/ un număr de 2.139 de salariaţi. De asemenea, vă informăm că înregistrarea pe platforma de vaccinare este deschisă. Orice salariat al CFR Marfă care doreşte să se programeze la vaccinare se poate înscrie pe listele deschise de societate”, se arată în răspunsul dat de conducerea Societății Naționale de Transport Feroviar de Marfă CFR Marfă SA la solicitarea trimisă de Club Feroviar.

În condițiile în care înscrierile continuă, este de așteptat ca, în cel mai scurt timp, procentul ceferiștilor care optează pentru vaccinare să treacă de 50%. Și chiar este posibil ca acest prag să fie deja depășit, în condițiile în care cei care suferă de boli cronice nu s-au mai înscris pe listele angajatorului, ci au fost programați cu prioritate de medicii de familie.

Conducerea CFR Călători nu știe câți salariați are societatea

se ieftinește biletul de aeroport topul OTF de călători
Automotoarele au fost spălate și parfumate pentru șeful statului

Cât privește Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători CFR Călători SA, actuala conducere dă dovadă de faptul că nu cunoaște nici măcar numărul de salariați, darămite pe cel al celor care au optat să se vaccineze.

Club Feroviar a trimis către CFR Călători aceleași întrebări pe care le-a transmis și celorlalte două companii feroviare: câți salariați are în momentul de față, câți dintre ei și-au exprimat până în prezent opțiunea de a se vaccina anti-Covid și dacă procesul de întocmire a listelor cu cei doritori să se vaccineze continuă sau s-a încheiat.

Răspunsul a sosit în doi peri: ”La nivelul CFR Călători (central și sucursale), toți angajații care și-au exprimat opțiunea pentru vaccinare au fost înscriși de instituție pe platforma pentru programarea efectuării vaccinului împotriva Covid 19. În cazul în care mai apar persoane care doresc să se vaccineze și acestea vor fi înscrise pe platformă”.

Ceferiștii, în aceeași etapă de vaccinare cu preoții, polițiștii și parlamentarii

Potrivit Strategiei naționale de vaccinare, care poate fi consultată AICI pe site-ul Guvernului, în cea de-a doua etapă de vaccinare sunt incluși lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale, după cum urmează:

Personal cheie pentru funcționarea instituțiilor statului (Parlament, Președinție, Guvern, ministere și instituții subordonate acestora);

Personalul din domeniul apărării, ordinii publice, siguranței naționale și a autorității judecătorești;

Personalul din sectorul economic vital:

  • Procesare, distribuție și comercializare a alimentelor de bază (panificație, lactate, carne, fructe și legume);
  • Uzine de apă, epurare, transport și distribuție apă;
  • Centrale electrice, producție, transport și distribuție curent electric;
  • Unități de producție, transport și distribuție gaze;
  • Unități de producție, transport și distribuție combustibili lichizi și solizi;
  • Unități de producție, transport și distribuție medicamente și materiale sanitare;
  • Transport de persoane și mărfuri;
  • Noduri feroviare, aeroporturi civile și militare, porturi esențiale;
  • Comunicații (serviciul de telecomunicații speciale, radio și televiziune naționale);
  • Personalul din unitățile de învățământ și creșe;
  • Personalul poștal și din servicii de curierat;
  • Personalul cultelor religioase;

Personalul din mass media care desfășoară activități cu risc crescut de expunere la infecția cu SARS-CoV-2 (ex: reportaje în unități medicale);

Personalul din domeniul salubrității și deșeurilor.

România, în topul european al vaccinărilor

Comitetul naţional pentru vaccinarea anti-COVID (CNCAV) a comunicat la finele săptămânii trecute că România se află în topul ţărilor Uniunii Europene în privința numărului de persoane vaccinate.

Statisticile arată că România ocupă următoarele poziții:

* locul şase la nivel UE în ce priveşte numărul total de doze administrate: 1.084.094;

* locul patru în ceea ce priveşte numărul mediu de doze administrate la 100 de persoane: 5,59;

* locul cinci – la persoanele vaccinate cu prima doză: 3,5%,

* locul cinci – la persoane vaccinate cu ambele doze: 2,1%;

* locul şase în ceea ce priveşte media zilnică de doze administrate: 34.755.

De asemenea, mulți români s-au înscris deja pe listele de vaccinare anti-Covid și așteaptă să le vină rândul la imunizare.

Conferinţa de Infrastructură 2021

Anul European al căilor ferate valorifică potențialul transportului feroviar

Organizată de data aceasta în format online, Conferința de Infrastructură 2021 va continua tradiția evenimentelor trecute, de a aduna la același prezidiu atât administratori de infrastructură feroviară, cât și companii care execută construcția sau modernizarea infrastructurii feroviare.

Aceștia vor analiza și prezenta proiectele finalizate până acum, pe cele în derulare, dar și pe cele ce urmează să fie licitate sau pentru care se vor semna noi contracte de finanțare.

ÎNREGISTRARE

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole