vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Linia Oravița – Anina a fost redeschisă

Trenul care circulă pe ruta Oravița-Anina a revenit pe traseu. Defecțiunea apărută la calea ferată a fost remediată la finalul săptămânii trecute.

La începutul lunii decembrie circulația pe segmentul menționat a fost oprită, după ce terasamentul s-a slăbit între Oravița și Lișava. La doar câteva zile, utilajele CFR Infrastructură au intervenit pentru a repara calea ferată.

„Trenul a fost repus în circulație sâmbătă, 19 decembrie, și acum circulă după programul normal: plecarea este zilnic, la ora 11.15, din Gara Oravița, iar sosirea este la ora 16.40”, a declarat Remus Cherla, șef de gară la Oravița, publicației expressdebanat.ro.

Construit de administrația habsburgică, traseul Oravița – Anina este cea mai veche linie de cale ferată de pe actualul teritoriu al României. Ea a fost dată în folosinţă la data de 25 noiembrie 1863.

Traseul, datorită razelor de curbură mici, unele chiar de numai 104 m, și a rampelor mari cu declivitate maximă de 21‰, se aseamănă foarte mult cu celebra cale ferată Semmering (Austria), motiv pentru care a fost supranumit „Semmeringul Bănățean”. Traseul traversează peisaje montane deosebite, fiind vizibil platoul Munților Semenic..

Trenul parcurge o distanță de 33 km, pleacă din Oravița, aflată la o altitudine de 218,7 m și ajunge la Anina la o altitudine de 556,4 m, rampa maximă de pe traseu înregistrându-se între Lișava și Gârliște. De-a lungul traseului se pot descoperi nu mai puțin de 14 tunele cu o lungime totală de 2,1 km și 10 viaducte cu înălțimi de peste 25 de metri. (D.C.)

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole