vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Lider sindical CFR: 160 de restricții pe 350 de kilometri

Potrivit lui Constantin Axinia, fostul director general CFR SA,  pe întreaga rețea feroviară ar exista 251 de restricții. Numărul restricțiilor de viteză e unul „dinamic”, explicau oficialii CFR, însă nici așa. Cine are dreptate?

Lucrari ample intre statiile Jabar si Recas

Dispute pe tema numărului de restricții de viteză de pe calea ferată din România. În timp ce Constantin Axinia declara cu puțin timp de a fi schimbat din funcție că există  undeva la 251 de restricții de viteză, sindicaliștii dau exemplul unui tronson de cale ferată pe care ar exista  – doar acolo – 160 de restricții.

„Cele mai multe lucrări care se fac se fac pe barba celor care lucrează la infrastructură. Pe barbă, pentru că nu există materiale, nu există bani. (…) De la Videle şi până la Vârciorova, sunt undeva în jur de 160 de restricţii de viteză”, spune Daniel Burchel, reprezentant al unui sindicat CFR, potrivit Digi24.

Cifrele oficiale sunt însă frumoase. Compania Natională de Căi Ferate CFR SA a anunțat recent că că în primele șase luni ale acestui an, din totalul de 490 de restricții de viteză la CFR existente pe întreaga rețea feroviară s-au eliminat 239, din care 171 pe cele opt magistrale feroviare. Aceasta ar însemna că întreaga rețea feroviară din România are 251 de restricții.

Lucrările de întreținere și reparații curente pentru ridicarea restricțiilor de viteză, finalizate în primele șase luni ale acestui an, au fost executate atât în regie proprie, dar și cu firme specializate, pe raza celor opt sucursale regionale de căi ferate – București, Craiova, Timișoara, Cluj, Brașov, Iași, Galați și Constanța. Din punctul de vedere al magistralelor feroviare, din cele 171 de restricții de viteză (RV) eliminate, 106 restricții s-au ridicat pe magistralele București – Timișoara (Magistrala 900), București – Episcopia Bihor (Magistrala 300) și Brașov – Curtici (Magistrala 200), 65 de restricții fiind eliminate pe magistralele 500 (București – Vicșani), 400 (Brașov – Satu Mare), 600 (Tecuci – Ungheni), 700 (București – Galați) și 800 (București – Mangalia), spuneau oficialii CFR SA.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole