vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Inregistrati-va gratuit pentru a vizita expoziția de infrastructură și material rulant @INFRATRANS® 2019

Organizatorii evenimentului INFRATRANS®, Club Feroviar și Asociația Inginerilor Feroviari din România (AIFR) vă propun să vizitați, în perioada 4-5 iunie expoziția de infrastructură și material rulant, desfașurată pe liniile 12 și 13 din stația CFR Gara de Nord București.

Expoziția de tehnică feroviară și material rulant face parte din programul evenimentului INFRATRANS® 2019.

 

 

 

Compania CONTRAIL MACHINERY va prezenta Instalația pentru sudarea electrică a șinei de cale ferată, tip CR100

Aceasta este o mașină mobilă, complet independentă, concepută pentru sudarea automată a șinelor de cale ferată și tramvai prin procedeul de topire intermediară și presare cap la cap.

Echipamentul de sudat este integrat într-un container special proiectat care poate fi transportat pe un camion echipat cu sistem de rulare pe calea ferată.

Instalația de sudat CR100 este în deplină conformitate cu directivele europene aplicabile si cu standardul european EN 14587-2:2009 aplicabil sudării șinelor prin topire intermediară cu mașini mobile de sudat.

Utilajul este proiectat și fabricat în România de către CONTRAIL MACHINERY S.R.L.

 

 

Puțină istorie la CFR Marfă

CFR Marfă va expune automotorul 78-0773, cel face parte dintr-un lot de 41 de vehicule construite la Uzinele Nicolae Malaxa din Bucuresti incepand cu anul 1943.

A fost amenajat si utilizat pentru deplasarile operative in teritoriu ale personalului de conducere din cadrul regionalelor de cale ferată şi Ministerului Transporturilor.

Aceste automotoare erau echipate cu motoare diesel de 220 CP construite sub licenta Ganz la Uzinele Malaxa (ulterior 23 August – Faur).

Apte pentru o viteza de 110 Km/h, au fost utilizate initial ca trenuri rapide pe distante lungi si dispuneau de caracteristici tehnice si amenajari interioare deosebite: posturi de conducere la ambele capete, comanda electropneumatica la cutia de viteze, posibilitati de comanda multipla, instalatie de climatizare, fotolii plusate si masute la fiecare loc, compartiment pentru depozitare bagaje mici, sufragerie, ornamente interioare din lemn nobil, etc.

O varianta articulata cu doua motoare, pe 6 osii, a fost construita de Uzinele Malaxa pentru familia Regala a Romaniei. Acest automotor a circulat in special intre Bucuresti si Sinaia, unde, pe langa Gara Regala, a fost construita si o remiza speciala pentru automotorul regal.

 

REVA Simeria expune vagonul cisterna de 85 m3

Vagonul cisterna pe 4 osii, tip Zacs, cu capacitatea totala 85 m3, construit de REVA Simeria, este destinat transportului pe calea ferata a produselor petroliere usoare, clasa 3 RID (benzina, motorina, ulei mineral), precum si a altor produse corespunzatoare codului de cisterna L4 BH.

Vagonul este destinat utilizarii, intr-un domeniu de temperaturi exterioare cuprins in intervalul de temperaturi -20°C si +50°C.

Incarcarea / umplerea cisternei se poate realiza, in functie de caracteristicile materialului transportat, prin dom (echipat cu capac rabatabil inchis cu 4 suruburi de strangere), sau prin partea inferioara a cisternei, prin teava de golire.

Golirea cisternei se realizeaza prin partea inferioara prin teava de golire DN 100, cu actionare bilaterala mecanica situata la partea inferioara centrala a cisternei, cu capacul domei inchis.

Vagonul este o constructie cu suprastructura complet noua conform normelor EN, RID, CUU, UIC, STI 321. Vagonul rezultat va fi un vagon destinat traficului   international.

Echipamentele vagonului precum: boghiu complet, frana automata, tampoane, tractiune, legare, sunt conform normelor EN si UIC.

 

Caracteristici principale

lungimea vagonului peste tampoane – 14940 mm
lungimea sasiului – 13700 +12/0 mm
ampatament vagonului – 9400 mm
distanţa peste osiile extreme – 11200 mm
capacitatea totala a cisternei – 85 m3
capacitatea utila a cisternei (conform RID) – aprox. 85 m3
diametrul exterior al cisternei – 2950 mm
lungimea exterioară a cisternei peste funduri – 13000 +30/-30 mm
inclinatia cisternei catre mijloc cisterna 10
presiunea de calcul (conform RID; pentru temperatura de 20oC) – 4 bar
presiunea maximă de lucru – 3 bar
presiunea de încercare hidraulică – 4 bar
depresiunea de calcul a cisternei – 0,4 bar
verificare la presiunea de explozie (conform TRT 006 si RID 2017) – 8,7 bar
temperatura de calcul conform RID +20oC
înălţimea axei tampoanelor de la nivelul şinei (vagon nou, gol) – 1060 +5/-10 mm
înalţimea axei tracţiunii de la nivelul şinei (vagon nou, gol) – 1040 +5/-10 mm
viteza de circulaţie a vagonului:      vagon incarcat 100 km/h         vagon gol 120 km/h
razele minime de înscriere în curbă: – pe linii principale 150 m   – pe liniile de garare – vagon 35 m

Mai multe detalii despre vagonul cisterna de 85 veti putea afla vizitand expozitia de infrastructura si material rulant din Gara de Nord Bucuresti.

 

INFRATRANS® 2019 va avea loc in statia CFR Bucuresti Nord, in zilele de 4-5 iunie, fiind structurat in trei parti, respectiv Expozitia de standuri, Targul de Joburi si Cariera si Expozitia de material rulant, pe liniile 12 si 13. Evenimentul organizat de AIFR si Club Feroviar se desfasoara sub inaltul patronaj al Ministerului Transporturilor si cu sprijinul CFR SA, CFR Calatori, CFR Marfa, AIF, Metrorex, STB, AFER si CENAFER.

 

La Targul de Joburi si Cariera, pentru recrutare de personal, si-au anuntat prezenta, pana acum, CFR Calatori, ISAF SA, DB Engineering & Consulting si STB.

 

In cadrul expozitiei de standuri, si-au anuntat prezenta pana in acest moment urmatoarele companii: Alstom, Astra Vagoane Calatori, Ateliere Grivita, CONTRAIL,  Grampet Group, voestalpine VAE APCAROM, Hiarom, AIFR, Club Feroviar, CFR SA, CFR Calatori, CFR Marfa, Informatica Feroviara, Electrificare CFR, Telecomunicatii CFR, AFER, CENAFER, METROREX si STB.

 

Urmariti pe site-ul www.infratrans.ro  ce firme vor fi prezente la Targul de Joburi si Cariere – Cariera Feroviara in Romania, iar pe site-ul www.cfir.ro  puteti vedea oferta de locuri de munca disponibila in acest moment in domeniul feroviar si sa aplicati la ce post doriti.

De asemenea, accesati  www.infratrans.ro  pentru a va inscrie ca participant sau expozant in cadrul INFRATRANS® 2019.

Pentru a participa, ca vizitator, accesati urmatorul link

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole