vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Informatică Feroviară – tradiţie în informatica dedicată transportului feroviar din România

Informatică Feroviară - tradiţie în informatica dedicată transportului feroviar din RomâniaCu o istorie de peste 50 de ani, Informatică Feroviară este astăzi instituţia cu cea mai lungă tradiţie în informatica dedicată transportului feroviar din România.

De peste 15 ani funcţionăm ca societate comercială, cu statut de filială a CFR SA (Hotărârea Guvernului nr. 706 / 03.07.2002).

Informatică Feroviară a fost înfiinţată ca societate comercială – filială a Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA, prin externalizarea servicilor informatice furnizate de Centrul de Informatică al CFR şi de Oficiile de Calcul ale Regionalelor CFR, se arată pe site-ul societății.

Povestea informaticii la calea ferată din România a început prin înfiinţarea „Centrului de Calcul Mecanizat și Electronic” al Ministerului Căilor Ferate (Ordinul MCF nr. 261/18.07.1967). De-a lungul timpului numele instituției s-a schimbat, devenind „Centrul de Calcul Electronic” al Ministerului Transportului şi Telecomunicaţiilor (1 aprilie 1971), apoi „Centrul de Informatică şi de Calcul Electronic” al SNCFR (21 august 1991), pentru ca în 1998, după reorganizarea SNCFR, să devină „Centrul de Informatică” al CFR.

Informatică Feroviară – tradiţie în informatica dedicată transportului feroviar din România

Oferta Informatică Feroviară cuprinde: 

  • Soluții integrate – soluțiile informatice pe care le construim pentru transportul feroviar sunt complexe, integrate, interoperabile și deschise, urmăresc procese de business specifice la nivelul unei industrii care leagă beneficiari de transport, operatori de transport, manageri de infrastructură feroviară, fabricanți de vagoane și locomotive, fabricanți de echipamente pentru infrastructură feroviară, automatizări și semnalizări, firme de reparații și întreținere material rulant, firme de întreținere și modernizare infrastructură.
  • Servicii:
    • Servicii de aplicaţie (software as a service)
    • Servicii de infrastructură it (infrastructure as a service)
    • Servicii de suport și mentenanță
    • Servicii de dezvoltare aplicaţii software
    • Servicii de consultanță în tehnologie it
  • Produse dedicate pentru:
    • Circulație trenuri: IRIS ATLAS-IM, IRIS-CRONOS, IRIS FOCUS, VOX MODUS, InfoKiosk, Harti DRR, IRIS ATLAS-RU, IRIS INFO IM, IRIS ANALITIC, IRIS INFO RAPORT, INFO_RU, TraficAlert, e-TELEX
    • Infrastructură feroviară: IRIS IMA, WebSCB, WebSIMC, WebSafety, WebEMM, GIS (GEOGRAFIC INFORMATION SYSTEM) FEROVIAR
    • Material rulant: IRIS RSMA, I-PARC
    • Transport feroviar de marfă sau călători: IRIS ARGUS, ARGUS DVG Lite, SIFRONT, APOLLO, CICLOP

Date complete de contact găsiți în Catalog Feroviar la pagina Informatică Feroviară.


Soluția de a te prezenta gratuit companiilor din domeniul feroviar

Catalog Feroviar

În România sunt peste 1000 de companii care au diverse certificări, agremente tehnice sau atestate de furnizori feroviari sau sunt licențiate pentru a face transport feroviar. Pe lângă acestea, alte aproximativ 3-4000 de companii, instituții, organizații, produc și/sau prestează servicii, influențează politic, legislativ, administrativ și/sau executiv domeniul feroviar și cel al transportului urban pe șină.

La începutul lunii aprilie, Catalog Feroviar a inaugurat pe site-ul Club Feroviar rubrica “Industria feroviară românească”. La această categorie, orice tip de entitate juridică care activează în domeniul feroviar își poate prezenta produsele sau serviciile într-un articol de promovare publicat gratuit.

Mai multe detalii despre cum puteți beneficia de această ofertă puteți afla din acest articol sau puteți să ne contactați la office@catalogferoviar.ro sau tel: 021 22 44 385.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole