vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Globalworth investește 35,5 milioane euro într-un proiect logistic lângă nodul feroviar Chitila

Nodul feroviar Chitila atrage investitori în centre logistice

Compania Globalworth face o campanie de rebranding a portofoliului de proiecte logistice, devenit Global Logistics. Compania anunță și dezvoltarea unui nou proiect logistic în Chitila, județul Ilfov, cu o valoare de 35,5 milioane euro.

Globalworth  dorește consolidarea poziției sale pe piața logistică ce înregisterează o creștere rapidă, potrivit unui comunicat de presă al grupului. „Am început prin rebrandingul portofoliului nostru de logistică către Global Logistics și cu un nou proiect în apropierea Bucureștiului cu un cost de investiție de 35,5 milioane de euro. Planificăm un proiect logistic în Chitila (județul Ilfov), cu o suprafață închiriabilă de aproximativ 77.000 mp care va fi construită în faze în parteneriat cu Global Vision, o companie de management în construcții și a proprietăților din România”, spune  Dimitris Raptis, director general adjunct Globalworth.

Compania a finalizat și prima fază a extinderii la proiectul de logistică din Timișoara. „Continuăm să recunoaște o cerere puternică din sectorul industrial și logistic. Proiectul nostru Global Logistics Timișoara (fostul Parc Aeroport Timișoara) din partea de vest a țării a fost un mare succes și este închiriat integral companiilor cu reputație. Strategia noastră se concentrează pe consolidarea poziției noastre de lider pe piața de birouri, dar și pe creșterea prezenței noastre în segmentul logistic prin noi proiecte, începând cu extinderea Global Logistics Timișoara și noua investiție în Chitila în parteneriat cu Global Vision. Aceste investiții vor fi dezvoltate în cadrul noii noastre platforme și mărci globale de logistică, care vor integra toate proiectele noastre ușoare, industriale și logistice “, continuă Dimitris Raptis.

Potrivit Sorin Preda, CEO al Global Vision, „proiectele industriale și logistice integrate, în apropierea forțelor de muncă mari și cu acces la principalele hub-uri de infrastructură și transport, sunt sustenabile și au potențial de creștere semnificativă”. “Analiza noastră indică, de asemenea, că piața logistică și industrială din România devine tot mai atractivă pentru investitorii străini. Din aceste motive, intenționăm să utilizăm competența noastră complementară de a oferi consultanță, de a dezvolta și de a gestiona proiecte ambițioase mixte dedicate companiilor cu viziune și aspirații transfrontaliere “, spune acesta.

Global Logistics Chitila va fi un parc logistic modern situat în județul Ilfov lângă București, construit pe un teren de peste 136.000 mp. Dezvoltarea se va realiza pe etape, primele 20.000 mp de spații logistice fiind programate pentru livrare în primul semestru al anului viitor. Locația beneficiază de accesibilitate excelentă, fiind amplasată lângă șoseaua de centură București care leagă proiectul de autostrada/drumurile naționale A1 si DN7 și districtele centrale ale orașului. Centrul urmează să fie realizat și în vecinătatea magistralei feroviare București-Pitești pe care Chitila este un nod important.

În octombrie 2018, a fost începută extinderea proiectului Global Logistics Timișoara al cărui grad de închiriere este de 100%. Global Logistics Timișoara II oferă un spațiu potențial de 140.000 mp și va fi construit pe un teren de peste 30 de hectare. Prima fază a extinderii, de aproximativ 18.000 mp, a fost finalizată. ”Ne aflăm în negocieri avansate pentru a închiria zona livrată. Portofoliul nostru include și un proiect de logistică dezvoltat pentru Groupe Renault, care va fi rebranduit Global Logistics Pitești”, spune șeful Global Logistics.

JLL: Piața industrială și logistică, în dezvoltare susținută

Piaţa industrială şi logistică din ţara noastră a cunoscut o bună dezvoltare în ultimii ani, potrivit estimărilor prezentate la începutul anului de către JLL România. Se estimează o depășire a pragului de 4 milioane de metri pătraţi.

Costin Bănică, Head of Industrial Agency, JLL Romania spunea la începutul anului: “În ceea ce priveşte stocul de spaţii industriale din România, noi am traversat o perioadă foarte bună. În ultimii trei ani, acesta aproape că s-a dublat, ajungând de la circa 2 milioane de metri pătraţi la 3,75 milioane de metri pătraţi la sfârşitul lui 2018, ceea ce este important. Astfel, noi estimăm că anul acesta, în perioada martie-mai, vom depăşi pragul de 4 milioane de metri pătraţi, la nivelul stocului. Este o cifră importantă, care ne plasează pe o poziţie mai bună, devenind mai interesanţi, ca ţară, pentru investitori”.

Potrivit JLL Romania, peste 1,9 milioane de metri pătraţi de spaţii indus­triale şi logistice sunt construiţi în jurul Capitalei, iar zona de Vest a oraşului, de-a lungul autostrăzii spre Piteşti, continuă să fie principalul hub logistic din ţară, aici fiind amplasat 70% din stocul din Bucureşti.

Anul trecut au fost finalizate proiecte totalizând peste 400.000 de metri pătraţi de spaţii industriale şi logistice, iar pentru anul în curs dezvoltatorii au anunţat construcţia a altor 500.000 de metri pătraţi, au mai precizat reprezentanţii companiei.

 

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole