vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Un copil s-a electrocutat pe un vagon de cale ferată din gara Iași

Un copil în vârstă de 12 ani s-a electrocutat pe un vagon de cale ferată din gara Iași și a fost dus în stare gravă la spital.

electrocutat pe un vagon selfie pe tren

Copilul a fost găsit de un angajat al CFR, după ce a căzut de pe vagonul pe care s-a electrocutat. La fața locului s-a deplasat un echipaj SMURD, copilului fiindu-i acordate îngrijiri medicale de urgenţă.

”Minorul a căzut de la înălţime după electrocuţie prin arc electric, de la firele de înaltă tensiune de deasupra vagonului. Pacientul are o arsură pe 30% din suprafaţa corporală, estimată a fi de gradul doi. A suferit traumatisme multiple prin cădere de la înălţime. S-a început tratamentul, apoi a fost transportat în Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului de Copii Sfânta Maria, pentru tratament de specialitate”, a declarat medicul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD Iaşi, citată de News.ro.

Nu este primul copil electrocutat pe un vagon. Poliția a lansat campania ”Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieți”

Nu este vorba nicidecum de primul copil care pățește așa ceva. Anul trecut, Poliția Română și CFR Călători au lansat o campanie de prevenire a accidentelor produse prin electrocutare, în zonele feroviare.

Organizatorii campaniei au subliniat faptul că o fotografie făcută pe acoperișul trenului poate părea o idee bună pentru o postare în social media, însă puțini sunt cei care știu riscurile, în principal cel de producere a arcului electric și a electrocutării la rețeaua de înaltă tensiune (27.000 de volţi). Este important de știut faptul că arcul electric se poate produce fără un contact direct cu rețeaua de înaltă tensiune, chiar și de la o distanță de 1,5 metri, iar pe lângă acesta, căderea de la înălțime poate produce traume grave.

”În ultimii ani, zeci de tineri, de multe ori minori, au suferit accidente grave pentru un selfie pe tren. Dorința de faimă, în special pe rețele sociale, coroborată cu potențialul de risc victimal crescut al acestora, a condus la acest deznodământ tragic. Prevenirea victimizării minorilor este o prioritate pentru Poliția Română. Prin această campanie, încercăm să-i prevenim cu privire la riscul la care se expun dacă încearcă să urce pe trenurile/vagoanele staționate în gări sau depouri sau pe cele dezafectate; riscul de electrocutare este foarte mare. Ne dorim ca tot mai mulți tineri să conștientizeze cât de riscante sunt astfel de acțiuni, să înțeleagă pericolul generat de fenomenul arcului electric și să le transmită și prietenilor lor aceste informații, pentru a fi cu toții în siguranță. Aceasta este prioritatea zero a campaniei noastre, să conștientizăm riscurile și să nu urcăm niciodată pe vagoanele unui tren. Să nu uităm: un selfie pe tren nu va lua like-uri, ci vieți”, a declarat la vremea respectivă comisarul șef de poliție Sorin Stănică. (A.B.)

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole