miercuri, septembrie 18, 2024
spot_img

Dosarul Mită la CFR se întoarce la DNA. Vlădescu, Boureanu și cumnatul lui Geoană pot scăpa basma curată

Magistraţii Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ) au decis, miercuri, să retrimită la procurori Dosarul Mită la CFR, în care sunt acuzați de corupție fostul ministru Sebastian Vlădescu, fostul deputat Cristian Boureanu și cumnatul lui Mircea Geoană, Ionuț Costea.

Dosarul Mită la CFR modernizarea căii ferate Bucureşti – Constanţa

Informaţia a fost confirmată pentru Mediafax de Alexandru Chiciu, apărător în dosar. Luna trecută, magistrații ÎCCJ au decis să restituie sumele și bunurile depuse cu titlu de cauțiune de fostul ministru de Finanțe Sebastian Vlădescu și de Cristian Boureanu în dosarul în care sunt acuzați de corupție.Vlădescu avea o cauțiune de un milion de euro, o parte fiind acoperită prin lingouri de aur.

Procurorii DNA au decis trimiterea în judecată, în 15 noiembrie 2019, a dosarului în care fostul ministru al Finanţelor este acuzat de luare de mită de la Swietelsky şi trafic de influenţă. În acest caz, între inculpaţi sunt şi un angajat al Ministerului Finanțelor, un secretar de stat, Ionuț Costea şi Cristian Boureanu.

Nume grele în Dosarul Mită la CFR

Fostul ministru al Finanţelor, Sebastian-Teodor Gheorghe Vlădescu a fost trimis în judecată pentru săvârşirea a două infracţiuni de luare de mită şi a unei infracţiuni de trafic de influenţă. Ceilalți inculpați din dosar sunt: Mircea-Ionuţ Costea, fost angajat în cadrul Ministerului Finanţelor, deţinând o funcţie de conducere într-o bancă de stat la data faptelor, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi complicitate la luare de mită; de un administrator al unor societăţi comerciale, persoană apropiată de conducerea CNCFR pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi complicitate la luare de mită, de Constantin Dascălu, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor în perioada săvârşirii faptelor, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită şi de Cristian-Alexandru Boureanu, parlamentar şi vicepreşedinte al unui partid politic aflat la guvernare în perioada săvârşirii faptelor, pentru săvârşirea unei infracţiuni de trafic de influenţă.

„Cauza are ca obiect infracţiuni de corupţie săvârşite în perioada 2005-2017, respectiv plăţi în valoare de aproximativ 20 de milioane de euro făcute de către o companie străină, cu titlu de comisioane, către oficiali români sau persoane cu influenţă asupra acestora, în legătură cu încheierea şi executarea unor contracte de reabilitare a liniei ferate”, arată DNA.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole