vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Decizia privind concordatul CFR Marfă, amânată cu încă o săptămână

Tribunalul București a decis marți amânarea unei decizii privind concordatul preventiv cerut de CFR Marfă, pentru data de 4 februarie.

salvarea CFR Marfă restituirea supraaccizei la motorină

Aceasta este a doua amânare privind pronunțarea concordatului, după ședințele de judecată din 21 ianuarie și 28 ianuarie. Motivele nu au fost explicate pe situl de internet al Tribunalului. Potrivit supervizor.ro, concordatul preventiv este o procedură total lipsită de transparenţă (spre deosebire de insolvenţă/faiment) căci procedura nu este însoțită de publicarea de informații în BPI.

Conform legii 85 din 2014 concordatul preventiv este “un contract încheiat între debitorul în dificultate financiară, pe de o parte, şi creditorii care deţin cel puţin 75% din valoarea creanţelor acceptate şi necontestate, pe de altă parte, omologat de judecătorul-sindic, contract prin care debitorul propune un plan de redresare şi de realizare a creanţelor acestor creditori, iar creditorii acceptă să sprijine eforturile debitorului de depăşire a dificultăţii în care se află”. În cazul de față, după cum a explicat  Club Feroviar, dosarul este contestat de două firme deținute de omul de afaceri Ștefan Movilă, respectiv GRUP TRANSPORT FEROVIAR SA și INTERNATIONAL RAIL TRANSPORT SI CONSTRUCTII CAI FERATE SRL. Movilă susține că CFR Marfă nu poate intra în concordat și că are de încasat de la operatorul de transport feroviar de stat 25 milioane de lei.

CFR Marfă a încheiat ultimii 11 ani (2008-2018) cu pierderi importante, care totalizează 2,5 MILIARDE LEI, iar pentru anul 2018 a raportat 5.813 angajaţi, pierderi de 158 milioane lei, la o cifră de afaceri de 716,16 milioane lei şi datorii de 1,2 miliarde lei. (D.C.)

 

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole