joi, septembrie 19, 2024
spot_img

Replica CFR Călători la dezvăluirile Club Feroviar despre coronavirus, demontată punct cu punct

În virtutea dreptului la replică, administrația CFR Călători a trimis o replică la dezvăluirile făcute joi de Club Feroviar despre focarele de coronavirus de la această societate, dar și de la CFR Marfă. Club Feroviar publică integral punctul de vedere al lui Dan Costescu (chiar dacă acesta nu este semnat de directorul general) și apoi va demonta punct cu punct afirmațiile făcute de conducerea operatorului feroviar de stat.

Adrian Bărbulescu

coronavirus la CFR Călători Dan Costescu live la HotNews acuze reciproce Szentes-Costescu datoria CFR Călători sunt trenuri aglomerate la CFR Călători CFR Călători la rectificarea bugetară restrângere de activitate la CFR Călători Covid 19

Din capul locului se impune precizarea că este vorba de o ”replică”, și nu de un ”drept la replică”, cum incorect se utilizează termenul. În cele ce urmează vă prezentăm replica CFR Călători:

”- În mod repetat faceți acuzații grave, cu prezentarea de informații false și nedocumentate menite să denigreze imaginea CFR Călători și să influențeze negativ opinia publică.

  • SCRL Brașov este o societate distinctă față de CFR Călători, cu un management separat, care de trei ani este condusă de un administrator de insolvență. Prin urmare CFR Călători nu are cum să dispună angajaților altei societăți – în cazul de față SCRL Brașov – măsuri de desfășurare a activității și de comportament a angajaților.
  • În legătură cu afirmația dumneavoastră: <Mai multe focare de coronavirus la CFR Călători au apărut în ultima perioadă, dar ele nu au fost declarate>: precizăm că este una neadevărată și tendențioasă, întrucât evaluarea cazurilor depistate se face de către Direcția de Sănătate Publică care este singura abilitată să declare <focar>.
  • SCRL Brașov NU repară vagoane, ci locomotive, AȘA CUM ÎI SPUNE ȘI NUMELE.
  • Depoul București Călători (BC) este un depou de locomotive, nu de vagoane.
  • Deci afirmația dumneavoastră conform căreia ar fi fost persoane puse în pericol nu se susține sub nicio formă. Este doar o afirmație tendențioasă.

Publicarea unor astfel de informații dovedește lipsa unei minime documentări.

CFR Călători a respectat și respectă toate măsurile în vigoare pentru protecția, siguranța și securitatea călătorilor și a personalului propriu.

Nu în ultimul rând, abordarea total neprofesionistă a autorului articolului este nedemnă pentru publicarea în mass-media, întrucât aceaste dezinformări crase afectează imaginea, activitatea CFR Călători și pe proprii angajați.

Conform articolului 404, Cod Penal, comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de știri, date sau informații false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora se pedepsește conform legii.

Conform legii, în virtutea dreptului la replică, solicităm publicarea acestuia în regim de urgență și fără a i se aduce modificări, în acelaşi spaţiu ca şi cel utilizat pentru articolul la care am făcut referire aici.

În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanţelor în drept să se pronunţe asupra prejudiciilor aduse CFR Călători”.

Coronavirus la CFR Călători. Replica este plină de adevăruri spuse pe jumătate și de răstălmăciri

Să luăm punct cu punct afirmațiile cuprinse în replică:

  • Într-adevăr, SCRL este o societate distinctă de CFR Călători, dar are ca unic acționar operatorul feroviar de stat. Nimeni nu poate crede că un acționar unic nu știe ce se întâmplă în ograda sa.
  • ”În legătură cu afirmația dumneavoastră: <Mai multe focare de coronavirus la CFR Călători au apărut în ultima perioadă, dar ele nu au fost declarate>”, se arată în replică. Citatul din articolul subsemnatului este dat trunchiat, cu intenția vădită de a induce ideea că publicația Club Feroviar are o răfuială cu CFR Călători și că ar menaja alte companii feroviare. Citatul exact este următorul: ”Mai multe focare de coronavirus la CFR Călători și CFR Marfă au apărut în ultima perioadă, dar ele nu au fost declarate”.
  • DSP stabilește dacă e vorba de un ”focar”, dar pe baza cazurilor raportate. Or, am menționat în articol că unii șefi din sistemul feroviar îi obligă pe subalterni să nu declare contacții la DSP.
  • ”SCRL Brașov NU repară vagoane, ci locomotive, AȘA CUM ÎI SPUNE ȘI NUMELE”, se arată în replică. Nu am scris că SCRL repară vagoane, ci, dimpotrivă, am dat în clar denumirea societății: ”De asemenea, alți angajaţi ai SCRL Braşov (Societatea Comercială de Reparații Locomotive, filială a CFR Călători, care are puncte de lucru în mai multe orașe din țară) au fost și ei depistați pozitiv”.
  • Da, Depoul București Călători este de locomotive, însă el este situat în imediata proximitate a Reviziei de Vagoane Grivița și a SELC Basarab. Mai pe românește, în aceeași curte. Angajații acestor unități circulă în perimetrul respectiv, interacționând unii cu alții, așa că riscul de transmitere este foarte ridicat. Nimeni nu poate crede că Sars-Cov-2 nu se transmite de la un angajat al unei societăți la un salariat al alteia.

Vă asigurăm că articolul a fost foarte bine documentat, ”cu nume și pronume”, vorba fostului ministru de Interne Carmen Dan. Restul e cancan.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole