vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Alstom si-a prezentat strategia pentru 2023

Trenul Euroduplex Océane

In cadrul strategiei AiM – “Alstom in Motion” (“Alstom in Miscare”, obiectivul companiei este sa devina liderul solutiilor de mobilitate ecologice si inteligente pana in 2023.
Obiectivele comerciale si operationale vor sustine compania Alstom care isi doreste sa devina numarul unu sau doi pe fiecare dintre pietele unde este prezenta, liderul solutiilor de mobilitate durabile si inteligente, sa atinga unul dintre cele mai bune niveluri ale marjei si fluxului liber de capital din sector si sa isi optimizeze impactul social si de mediu.
Strategia AiM are la baza mai multi piloni care ar trebui sa duca la o crestere estimativa pe piata de 3% si sa transforme Alstom in liderul international al pietei transportului durabil si inteligent.
“Vom balansa inovarea si eficienta portofoliului nostru de produse si servicii pentru a ne extinde prezenta in toate domeniile de activitate si pentru a deveni liderul solutiilor de mobilitate ecologice si inteligente”, a declarat Presedintele Alstom, Henri Poupart-Lafarge.
Pilonul “crestere, prin furnizarea unei valori adaugate clientilor”, ambitiile Alstom vizeaza consolidarea pizitiei sale pe fiecare activitate si arii geografice: compania intentioneaza sa devina “liderul de necontestat in servicii”; Alstom doreste sa castige leadership-ul pe piata de semnalizare si produse datorita solutiilor sale de semnalizare, iar pe segmentul de material rulant, acesta se va extinde datorita unei acoperiri geografice mai mari.
Inovarea in solutii de mobilitate mai inteligente si mai ecologice” este un alt pilon care are la baza mobilitatea ecologica si inteligenta, incurajat de asteptarile clientilor si de cele ale pasagerilor, ceea ce va duce la o transformare a pietei. Aici, Alstom a stabilit sase axe prioritare precum tractiunea verde si performanta energetica; electromobilitatea rutiera; eco-design si productie; trenurile autonome; transport feroviar bazat pe date pentru produse si servicii cu legaturi mai eficiente; si multimodalitatea si gestionarea fluxurilor. Pentru a ajunge la nivelul de lider al acestui segment, Alstom se va axa pe investitii continue in cercetare si dezvoltare si procentaje constante ale vanzarilor.
In ceea ce priveste „eficienta operationala”, cu ajutorul digitalizarii, Alstom va valorifica prezenta sa internationala si unitatile industriale si tehnice de pe pietele in curs de dezvoltare, dar si competitivitatea imbunatatita a produselor si serviciilor sale de ultima generatie. De asemenea, grupul va implementa parghii suplimentare, cum ar fi digitalizarea intregului sau lant valoric, dar si optimizarea centrelor si a proiectelor sale. Obiectivul Alstom este atingerea unei marje si a unui nivel al fluxului liber de capital printre cele mai bune din sectorul sau.

Henri Poupart-Lafarge, CEO al Alstom

O Echipa Alstom: o cultura activa, incluziva si responsabila” este un alt pilon pentru care Alstom isi va indeplini angajamentele de responsabilitate fata de mediu si fata de societate pe termen mediu. Printre obiectivele stabilite pentru 2025, consumul energetic al solutiilor oferite clientilor sai ar trebui redus cu 25%, iar 100% din electricitatea consumata de grup ar trebui sa provina din surse regenerabile. 100% din furnizorii grupului ar trebui monitorizati sau evaluati in functie de standardele CSR si E&C. Angajatii Alstom impartasesc aceeasi cultura bazata pe actiuni locale cu impact si angajament etic. Dupa ce s-a consultat cu toti angajatii sai, Alstom isi va schimba deviza care va deveni „mobility by nature”, pentru a-si confirma pozitia de lider al mobilitatii.
Obiectivele financiare ale companiei pana in 2022-2023 vor avea o rata anuala medie de crestere a vanzarilor de aprox. 5%, in timp ce depasirea obiectivului de crestere estimata pentru piata si marja EBIT corectata ar trebui sa ajunga la 9%. Pana in 2023, conversia de la venit net la fluxul liber de capital ar trebui sa fie peste 80%, generata de stabilizarea capitalului la aprox. 2% din vanzari pe termen mediu si stabilitatea pe termen mediu a capitalului de lucru.
Grupul si-a depasit obiectivele de crestere organica a vanzarilor si a inregistrat o crestere medie de 5,5% pe an intre 2015/16 si 2018/19, raportand o marja EBIT corectata de 7,1% in 2018/19 (+1.8% vs 2015/16). In aceeasi perioada, fluxul liber de capital a crescut cu 153 de milioane de euro in 2018/19 vs 326 de milioane de euro in 2015/16. Grupul are un bilant stabil cu un numerar net in valoare de 2.325 milioane de euro la sfarsitul lui martie 2019, inainte de distribuirea dividendelor in valoare de 5.5 euro pe actiune. De asemenea, Alstom se poate baza pe restante la incasari record in valoare de 40,5 miliarde de euro la sfarsitul lui martie 2019, ceea ce ii asigura stabilitatea in anii care urmeaza.

 

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole