vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

BREAKING Cătălin Drulă a demisionat în prime time din funcția de ministru al Transporturilor

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă a demisionat luni seara, în prime time-ul de la televiziuni, împreună cu toți miniștrii USR PLUS din Guvernul condus de Florin Cîțu.

Cătălin Drulă a demisionat Cătălin Drulă pe șantierul feroviar Buzău-Făurei

Anunțul a fost făcut de vicepremierul Dan Barna. Conducerea USR PLUS se afla de ceva vreme în conflict deschis cu prim-ministrul Florin Cîțu, după ce acesta l-a revocat din funcție pe ministrul Justiției, Stelian Ion.

Ulterior, parlamentarii USR PLUS s-au aliat cu cei ai AUR și au depus o moțiune de cenzură la adresa Guvernului din care făceau parte, pe modelul moțiunii depuse de PSD la adresa Executivului condus de Sorin Grindeanu, în 2017.

Cătălin Drulă a demisionat, după opt luni de mandat

Cătălin Drulă este ministrul Transporturilor de pe data de 23 decembrie 2020, când i-a succedat în funcție liberalului Lucian Bode.

Alianţa USR PLUS deţine în Guvern portofoliile Justiţiei, Sănătăţii, Cercetării, Proiectelor Europene, Transporturilor şi Economiei. Postul de ministru al Justiţiei a rămas deja vacant după revocarea lui Stelian Ion.

„Nu se mai poate aşa şi nici nu se va mai putea aşa mai departe cu USR PLUS (…) Florin Cîţu nu mai poate să fie premier şi din acest motiv, miniştrii USR PLUS se retrag din Cabinetul Cîţu (…) Ne prezentăm demisiile, mâine dimineaţă premierul le va avea pe masă la prima oră”, a declarat Barna.

El a sosit la declaraţii în aplauzele colegilor săi, miniştri şi parlamentari. „Trebuie să folosim planul B, pentru că planul A era moţiunea de cenzură. Sunt două variante, fie PNL acceptă că USR PLUS este un partener serios pentru dezvoltare şi mergem mai departe cu un nou premier, fie PNL merge pe varianta USL, alături de PSD. Este o decizie grea pe care niciunul dintre noi nu am luat-o uşor, dar este un mesaj de care România avea nevoie. După 30 de ani, trebuia să vină un moment în România în care un partid să spună ‘aşa nu se mai poate’”, a spus Dan Barna.

Știre în curs de actualizare

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole