vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Alstom livrează suplimentar 35 de tramvaie orașului Lyon, Franța

Această comandă, în valoare de 115 milioane EUR, constituie un exercițiu de opțiune în cadrul unui acord – cadru semnat în 2018.

„Această comandă este o marcă fină de încredere a unuia dintre clienții noștri de lungă durată. Lucrăm cu SYTRAL (autoritatea publică de transport din Lyon) de acum 40 de ani pentru a oferi soluții de mobilitate ecologice, fiabile și confortabile, care să răspundă așteptărilor pasagerilor din Lyon. SYTRAL este asigurat că are un echipament dovedit și de înaltă calitate, deoarece beneficiază de feedback-ul celor aproape 3.000 de tramvaie Citadis vândute în 60 de orașe din întreaga lume. Cu peste 140 de tramvaie Citadis planificate să fie în funcțiune, rețeaua Lyon este o adevărată vitrină pentru cunoștințele franceze și Alstom ”, a declarat Jean-Baptiste Eyméoud, președinte Alstom France.

Flota SYTRAL este formată în prezent din 34 de tramvaie Citadis de 43 de metri lungime și 73 de tramvaie de 32 de metri lungime, care operează pe 6 linii. Cu această ultimă opțiune, flota SYTRAL va ajunge în cele din urmă la 142 de tramvaie, devenind astfel una dintre cele mai mari flote din Franța. A fost comandat în mai multe tranșe cu începere din 1998, cu prima punere în funcțiune în 2000. Aceste noi tramvaie, Citadis, vor fi identice cu cele 15 trenuri de 43 de metri livrate în 2020 și 2021, care circulă pe liniile T3 și T4, a căror caracteristică specială este o parte din față reproiectată pentru o mai bună vizibilitate și un confort mai mare la conducere. Pot găzdui până la 287 de pasageri, echivalentul a 4 autobuze. Tramvaiele Citadis de la Alstom oferă o calitate optimă a călătoriilor la bord cu o podea joasă integrală, aer condiționat, un sistem de supraveghere video, precum și informații audio și vizuale. Până la 98% reciclabil, Citadis ajută la conservarea mediului.

Citadis, fabricat în Franța

Tramvaiul Lyon întruchipează expertiza industriei feroviare franceze, întrucât gama Citadis a fost dezvoltată în Franța, la situl Alstom din La Rochelle. Aceste noi tramvaie vor fi fabricate în 7 situri Alstom din Franța: La Rochelle pentru proiectarea, asamblarea, testarea și validarea seturilor de trenuri, Le Creusot pentru boghiuri, Tarbes pentru unele dintre echipamentele lanțului de tracțiune, Aix-en-Provence pentru tahometru, Valenciennes pentru instrumentele și consumabilele de întreținere și, în zona metropolitană din Lyon, Villeurbanne pentru sistemul informatic de bord și informații pentru pasageri. Această sumă a fost înregistrată în ultimul trimestru al exercițiului financiar 2020/2021 al Alstom ™ și Citadis ™ sunt mărci comerciale ale Grupului ALSTOM.

Alstom, gamă completă

Conducând societățile către un viitor cu emisii reduse de carbon, Alstom (alstom.com) dezvoltă și comercializează soluții de mobilitate care oferă fundații durabile pentru viitorul transporturilor. Portofoliul de produse Alstom variază de la trenuri de mare viteză, metrou, monorail și tramvaie la sisteme integrate, servicii personalizate, infrastructură, semnalizare și soluții de mobilitate digitală. Alstom are 150.000 de vehicule în service comercial la nivel mondial. Odată ce Bombardier Transportation s-a alăturat Alstom la 29 ianuarie 2021, veniturile proforma combinate ale grupului extins se ridică la 14 miliarde EUR pentru perioada de 12 luni încheiată la 31 martie 2021.

Cu sediul în Franța, Alstom este prezentă acum în 70 de țări și are peste 70.000 de angajați. (D.C.)

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole