vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

VIDEO Cum arată Connecting Europe Express, care pleacă din Lisabona spre București

Connecting Europe Express, un tren special, creat în cadrul Anului European al Căilor Ferate 2021, a plecat din gara Lisabona joi, 2 septembrie.

Connecting Europe Express

Garnitura va opri în peste 100 de localități din 26 de țări în cursul călătoriei sale de cinci săptămâni, înainte de a ajunge la Paris la 7 octombrie.

În total, traseul are o lungime de 20.000 km, iar trenul va traversa 33 de puncte de trecere a frontierei. Plecând de la Lisabona și încheindu-și călătoria la Paris, trenul va face o oprire notabilă la Ljubljana, conectând președințiile portugheză, slovenă și franceză ale Consiliului UE, a anunțat Reprezentanța Comisiei Europene la București, printr-un comunicat.

Connecting Europe Express va ajunge în România pe 17 septembrie

Trenul va ajunge pe 16 septembrie 2021 la Ruse (Bulgaria), iar a doua zi va fi la București. Pe 18 septembrie, garnitura specială va ajunge la Brașov, Sibiu, Oradea și Arad.

Pe teritoriul României, în perioada 17-19 septembrie 2021, tracțiunea va fi asigurată de CFR Călători. Pe 19 septembrie 2021, trenul va trece granița în Ungaria, la Lőkösháza.

CITEȘTE și Secretul din spatele Connecting Europe Express

Ungurii au vagon în compunerea trenului, românii nu

Vagoanele care alcătuiesc trenul au fost oferite de diferite companii feroviare europene. Unul dintre acestea, oferit de MAV (Ungaria), va găzdui o expoziție mobilă organizată de Agenția Executivă pentru Climă, Infrastructură și Mediu (CINEA) și de întreprinderea comună Shift2Rail.

În cadrul acestei expoziții vor fi prezentate numeroasele tehnologii și inovații existente care îmbunătățesc experiența în sectorul feroviar și va arăta modul în care UE sprijină proiectele de infrastructură. Trenul standard va mai fi dotat cu un vagon pentru conferințe (oferit de SNCF, Franța), două vagoane standard (DB, Germania și SBB, Elveția), un vagon-restaurant (FS, Italia) și un vagon de dormit (ÖBB, Austria). Trenul iberic care călătorește între Portugalia și Spania a fost oferit de operatorul spaniol Renfe, iar trenul baltic este operat de Lituania LTG. (A.B.)

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole