duminică, septembrie 15, 2024
spot_img

Titlurile de călătorie Metrorex-STB cumpărate în august reprezintă 0,1% din totalul biletelor

Titlurile de călătorie Metrorex-STB au reprezentat în luna august 0,1% din totalul biletelor vândute la transportul public în regiunea București-Ilfov.

Titlurile de călătorie Metrorex-STB abonamente la metrou noi carduri la metrou carduri contactless la metrou licitație Metrorex plata cu cardul la metrou plata cu cardul la metrou

”În doar o lună de zile, 6565 de persoane au cumpărat titlurile de călătorie comune Metrorex -STB. Vă mulțumim pentru alegerea făcută și ne bucurăm că noua ofertă tarifară răspunde nevoilor călătorilor din București”, se arată într-o postare de miercuri, 1 septembrie, de pe pagina oficială de Facebook a Metrorex.

Potrivit Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov (TPBI), în prezent, capacitatea de transport oferită zilnic de toţi cei patru operatori se ridică la 2,172 milioane de călători. Numărul de călători plătitori (deţinători de abonamente sau persoane care au validat biletele în vehicule) este de 210.500 pe zi, potrivit aceleiași surse.

Făcând un calcul simplu, rezultă că într-o zi au fost vândute aproximativ 212 titluri de călătorie Metrorex-STB, ceea ce reprezintă 0,1% din totalul călătoriilor din regiunea București-Ilfov. Este vorba, totuși, de prima lună și este de așteptat ca numărul de călătorii combinate să crească.

Titlurile de călătorie Metrorex-STB, introduse de la 1 august

Pentru a diversifica opţiunile de plată, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov (TPBI) a introdus, la 1 august 2021, o ofertă tarifară nouă, care este integrată cu transportul regional şi cu metroul.

Potrivit sursei citate, facilităţile de plată sunt multiple, iar publicul poate opta pentru cumpărarea unui card de transport sau pentru plata biletului sau a abonamentului prin intermediul aplicaţiei gratuite de mobil 24Pay. În situaţia în care nu beneficiază de internet pe telefonul mobil, călătorul poate trimite un mesaj prin SMS şi îşi va plăti astfel biletul de 90 de minute cu orice mijloc de transport de suprafaţă sau cel de 24 de ore. De asemenea, dacă are un card bancar contactless, călătorul poate plăti cu acesta direct la validator în toate autobuzele Otokar şi Mercedes Hibrid sau pe liniile de tramvai 1/10 şi 41.

”O călătorie cu metroul sau transportul în comun terestru va costa 3 lei, iar un bilet comun STB/Metrorex va fi 5 lei. Pentru suma de 5 lei, un călător va beneficia de o călătorie cu metroul și 90 de minute în transportul în comun terestru. Un abonament de 24 de ore va costa 8 lei, iar abonamentul comun STB/ Metrorex pentru 24 de ore va fi 14 lei”, anunțau la mijlocul lunii iulie Ministerul Transporturilor și Primăria Municipiului București. (A.B.)

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole