vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Italienii, obligați să prezinte green-pass în trenurile de lung parcurs

Pașaportul pentru vaccin „Green Pass” a devenit obligatoriu de miercuri în Italia pentru trenurile pe distanțe lungi, zborurile aeriene interne și școli, pe fondul unor bâlbâieli larg răspândite.
Sindicatele s-au pronunțat marți împotriva mișcării de protest anti – Green Pass spunând că sunt ferm împotriva blocării trenurilor de către pasagerii anti-vaccin care nu au un pașaport asupra lor. “Riscurile inerente unui astfel de protest sunt evidente și trebuie luate măsuri pentru protejarea utilizatorilor și a personalului”, au declarat sindicatele, Filt-Cgil, Fit-Cisl și Uiltrasporti. „Libertatea de transport este un drept constituțional și cei care îl blochează în numele presupusului drept de a nu fi vaccinat ar trebui pedepsiți prin lege”. Aceștia au spus „sperăm că va fi o regândire a acestor proteste”.
Miercuri v fi o explozie  de demonstrații împotriva pass-verde în 54 de orașe italiene. Rețelele sociale au fost inundate cu sloganul „Destule dictaturi”. O altă postare populară a fost „dacă nu ne lasă să plecăm fără pașaportul de sclavie, nimeni nu pleacă”. Green Pass este deja obligatoriu pentru săli de sport, piscine, cinematografe, restaurante și alte spații interioare.  Green-pass – ul italian reprezintă o dovadă că persoana deținătoare a fost vaccinată, testată negativă sau vindecată după un episod de COVID. (D.C.)

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole