vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Rama cu hidrogen a Alstom, Coradia iLint, prezentată și în Suedia

Rama Coradia iLint de la Alstom, prima din lume alimentată cu hidrogen, debutează astăzi în Suedia în Östersund.

 

Alstom prezintă trenul către o varietate de părți interesate locale, inclusiv operatori regionali, autorități de transport, oficiali de decizie guvernamentali, producători și mass-media de vârf, pentru a evidenția potențialul Coradia iLint pentru un transport durabil în Suedia, potrivit unui comunicat de presă al producătorului francez.

„Trenurile Coradia iLint reprezintă o oportunitate imensă pentru Suedia de a reduce emisiile de CO2 și pentru decarbonizarea transportului feroviar. Datorită transportului public alimentat cu hidrogen, operatorii regionali pot fi un adevărat far al mobilității moderne, așa cum s-a experimentat recent în Germania, Olanda și Austria – țări care au testat și implementează (sau intenționează să implementeze) trenuri cu hidrogen ”, spune Rob Whyte, CEO Alstom Nordics.

Mobilitate durabilă fără compromisuri

În 2016, lansarea Coradia iLint, un tren regional fără emisii de CO2 care reprezintă o adevărată alternativă la motorina, a poziționat Alstom drept primul producător feroviari din lume care a dezvoltat un tren de pasageri bazat pe tehnologia hidrogenului. Primele două trenuri 100% H2 iLint au intrat în exploatare în 2018 în Germania și au parcurs deja peste 100 000 km. Până în prezent, 41 de trenuri au fost comandate în Germania și au avut loc încercări de succes în Austria și în Olanda.

În Italia, operatorul FNM a confirmat o comandă pentru 14 trenuri 100% H2 la sfârșitul anului 2020.

În conformitate cu obiectivul său de a facilita o tranziție globală către un sistem de transport cu emisii reduse de carbon, Alstom a fost pionier al mai multor soluții de mobilitate durabilă. Coradia iLint ilustrează perfect angajamentul Alstom de a proiecta și furniza soluții inovatoare și ecologice: Coradia iLint este primul tren de călători din lume alimentat de o celulă de combustibil cu hidrogen care produce electricitate de putere pentru tracțiune. Acest tren cu emisii zero emite niveluri reduse de zgomot, evacuând doar abur și apă condensată. Performanța sa se potrivește cu trenurile regionale regulate cu o viteză maximă de 140 km / h și performanțe de accelerație și frânare comparabile.

La fel, capacitatea pasagerilor a crescut până la 300 de pasageri, iar trenul are o autonomie de 1.000 de kilometri. Tehnologiile inovatoare de hidrogen implementate de Alstom au fost recunoscute de industrie. În 2021, primul tren cu hidrogen din lume Coradia iLint a fost onorat cu European Railway Award 2021. Alstom face, de asemenea, acest lucru pentru a demonstra că hidrogenul este o posibilă soluție favorabilă climatului pentru trenuri în general, nu doar pentru iLint.

Trenuri cu hidrogen pentru trasee neelectrificate

Conceput special pentru utilizare pe liniile neelectrificate, Coradia iLint permite operarea curată și facilă a trenului. Acest lucru este de o mare importanță pentru mediu: înlocuirea unui tren regional diesel cu unul trenul cu hidrogen va reduce emisiile anuale de CO2 echivalente cu 400 de autoturisme În ciuda numeroaselor proiecte de electrificare din mai multe țări europene, o proporție semnificativă din rețelele feroviare ale continentului vor rămâne neelectrificate pentru viitorul previzibil. Coradia iLint utilizează infrastructura existentă fără a fi nevoie să investească în electrificare.

Alstom este cel mai mare jucător de pe piața feroviară suedeză, cu peste 1 000 de trenuri livrate. Alstom deține mai multe contracte mari de întreținere și oferă întreținere în 19 depozite locale, inclusiv depozite în Motala și Västerås specializate în întreținere și renovare grele. Compania conduce, de asemenea, implementarea ERTMS1 lansarea în Suedia, atât în materialul rulant, cât și pe calea ferată și livrează noul standard de gestionare a traficului pentru Trafikverket. (D.C.)

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole