vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

VIDEO Poliția a descoperit o firmă care vindea pe internet șine sustrase de la Calea Ferată

Poliția a descoperit o firmă din Briceni care vindea pe internet șine sustrase de la Calea Ferată din Moldova, care valorează peste un milion de lei moldovenești, echivalentul a aproape 240.000 de lei românești.

șine sustrase de la Calea Ferată

Este vorba de peste 20 de tone de șine uzate de cale ferată, depistate de oamenii legii pe teritoriul unei întreprinderi din orașul Briceni, informează publicația Ziarul de Gardă. Cei care depozitaseră tonele de metal nu au putut prezenta acte privind proveniența șinelor. Poliția bănuiește că șinele au fost furate de la Întreprinderea de Stat Calea Ferată din Moldova.

Potrivit unui comunicat al Poliției, ofițerii Direcției investigații complexe a Inspectoratului Național de Investigații au identificat și documentat un agent economic care comercializa pe rețelele de socializare șine de cale ferată uzate ce ar aparține căii ferate din Republica Moldova.

Șine sustrase de la Calea Ferată, fără acte de proveniență

„Urmare a acțiunilor de constatare efectuate în orașul Briceni a fost stabilit că pe teritoriul imobilului unei întreprinderi erau depozitate şi expuse comercializării peste 20 de tone de șine uzate de cale ferată, de diferite dimensiuni, nefiind prezentate careva acte ce ar atesta originea sau provenienţa acestora. Valoarea bunurilor ridicate se estimează la peste 1.000.000 lei”, se arată într-un comunicat al IGP.

Firma urmează a fi cercetată conform art.191 Cod Penal al Republicii Moldova, pentru delapidarea averii străine. Infracțiunea se pedepseşte cu amendă în mărime până la 42.500 de lei moldovenești (echivalentul a puțin peste 1.000 de lei românești) sau cu închisoare de până la trei ani, în ambele cazuri cu (sau fără) privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la trei ani. (A.B.)

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole