duminică, septembrie 15, 2024
spot_img

FOTO A sosit primul tramvai nou la Galați, fabricat de Astra Vagoane Călători Arad

În cursul zilei de marți a sosit primul tramvai nou la Galați, cumpărat cu fonduri europene de la producătorul român Astra Vagoane Călători Arad.

Tramvaiele au fost achiziționate cu fonduri europene nerambursabile, din care Primăria Galați vrea să înlocuiască și liniile de tramvai pe mai multe bulevarde.

Primăria Municipiului Galați a obținut fonduri europene de peste 11 milioane de euro pentru achiziția de tramvaie noi și moderne. Opt dintre acestea urmează să fie livrate până la sfârșitul anului în curs de către societatea Astra Vagoane Călători SA din Arad, iar primul a sosit azi.

Primul tramvai nou la Galați nu este și ultimul. Urmează să vină alte 17

În plus, Primăria Municipiului Galați a mai depus o cerere de finanțare europeană, prin intermediul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației pentru achiziția a încă 10 tramvaie noi, valoarea proiectului fiind de aproximativ 16 milioane de euro. Și asta după ce municipalitatea a reușit să atragă fonduri europene de peste 30 de milioane de lei și pentru cele 17 troleibuze care circulă deja pe străzile orașului, în cadrul apelului de proiecte retrospective.

Pentru prima dată, principalele artere de circulație din oraș sunt prinse în cadrul unor proiecte cu fonduri europene. Este vorba despre două proiecte ample ce privesc modernizarea pentru prima dată a străzilor Siderurgiștilor, 1 Decembrie 1918, Traian Vuia, Henri Coandă și George Coșbuc, iar lucrările presupun înlocuirea vechilor linii de tramvai, turnarea de straturi asfaltice noi, amenajarea locurilor de parcare, trotuarelor, realizarea de piste pentru bicicliști, marcaje și indicatoare rutiere noi. (A.B.)

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole