vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Locomotivă în flăcări. Circulație oprită pe calea ferată Arad-Timișoara

Circulația feroviară este oprită luni dimineața pe ruta Arad-Timișoara, după ce locomotiva unui tren Regio a fost cuprinsă de flăcări.

locomotivă în flăcări

UPDATE CFR Călători a anunțat că, începând cu ora 09:50, a fost redeschisă circulația feroviară între stațiile Șag și Vinga. În urma incendiului care s-a produs la locomotiva trenului R 2602 (Arad – Timișoara Nord) în stația Șag, au fost afectate nouă trenuri aparținând CFR Călători, cu întârzieri cuprinse între 70 și 300 de minute. Sunt posibile și alte întârzieri de trenuri operate de CFR Călători pe alte rute, generate de necesitatea asigurării legăturilor pentru toți călătorii până la destinația finală. Personalul de tren al CFR Călători este instruit să ofere informații călătorilor despre situația trenului și să le acorde asistență pentru asigurarea legăturilor cu alte trenuri ale CFR Călători. Totodată, în stațiile mari, CFR Călători va oferi apă și produse preambalate la călătorii din unele trenuri afectate de acest incident. CFR Călători le cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile întâmpinate și le mulțumește pentru înțelegere.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a anunțat luni dimineață că traficul feroviar este oprit temporar, pe raza Sucursalei Regionale CF Timișoara, între stațiile CF Șag și Vinga, (linie simplă electrificată), unde în cursul acestei dimineți, a fost o locomotivă în flăcări. Este vorba de locomotiva trenului R 2602. Garnitura a plecat din Arad la ora 4,39 și ar fi trebuit să ajungă la Timișoara Nord la ora 5,49.

Locomotivă în flăcări. Incendiul nu a afectat vagoanele

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, George Pleşca, a declarat pentru agenția națională de presă Agerpres că incendiul s-a manifestat doar la locomotivă, iar flăcările au fost stinse de către pompieri.

“Este vorba de trenul Interregio 2602, a cărui locomotivă ardea cu flacără deschisă. S-a intervenit pentru protecţie până când echipa tehnică a CFR a scos de sub tensiune locomotiva, care era deja decuplată de la vagoane când au ajuns pompierii. Au fost mobilizate echipaje de la Detaşamentele de Pompieri Arad, Şagu şi Vinga, cu trei autospeciale de stingere. Flăcările au fost stinse complet în jurul orei 9,00”, a precizat Pleşca.

În trenul cu două vagoane erau 30 de persoane, care au ieșit în siguranță din garnitură. Ele au fost preluate de un alt tren și duse în siguranță la Timișoara Nord. La fața locului s-au deplasat pompierii care au acționat pentru stingerea incendiului și o drezină pantograf de la CFR SA, care va face verificări la linia de contact.

În momentul de față, șase trenuri de călători staționează în gările adiacente, așteptând redeschiderea circulației, urmând să ajungă la destinație cu întârziere.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. cere scuze călătorilor pentru disconfortul creat de acest incident feroviar şi îi asigură că toate intervenţiile desfăşurate la faţa locului au drept scop reluarea traficului feroviar în condiţii de siguranţă. (A.B.)

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole