vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

O mașină a fost lovită de tren la Miercurea Ciuc. Circulație blocată

O mașină a fost lovită de tren duminică, la o trecere la nivel cu calea ferată de la periferia municipiului Miercurea Ciuc, iar în urma impactului a izbucnit un incendiu la autoturism.

lovită de tren

 

Accidentul rutier s-a produs la trecerea la nivel cu calea ferată din zona Jigodin de la periferia municipiului Miercurea Ciuc, a anunţat Poliţia Judeţeană Harghita.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, un tren a lovit un autoturism, după care a izbucnit un incendiu la locomotivă. Ulterior informația nu s-a confirmat decât parțial, locomotiva nefiind cuprinsă de flăcări. La fața locului au fost trimise trei echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Miercurea Ciuc, cu o autospecială de stingere, una de descarcerare şi o ambulanţă SMURD.

La rândul lui, Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că pe Magistrala 400, la ieşirea din municipiul Miercurea Ciuc, judeţul Harghita, la o trecere la nivel cu calea ferată, prevăzută cu indicator rutier STOP, un tren care circula pe relaţia Iaşi-Braşov a acroşat un autoturism.

Mașină lovită de tren. Călătorii au fost evacuați din garnitură

În urma coliziunii, autoturismul a luat foc, incendiul extinzându-se la locomotivă. Două persoane din autoturism au decedat, fiind carbonizate.

Traficul feroviar este oprit pentru intervenţia echipajelor specializate. Cei aproximativ 100 călători din tren au fost evacuaţi, nefiind răniţi. Incendiul a fost lichidat, iar în acest moment se face cercetarea la faţa locului pentru a se stabili cu exactitate cauzele producerii evenimentului.

Potrivit Infotrafic, se estimează reluarea normală a traficul feroviar în 60-90 de minute. (A.B.)

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole