vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

S-a reluat prima licitație feroviară din PNRR, care fusese anulată la finele lunii trecute

Prima licitație feroviară din PNRR a fost reluată, după ce prima, lansată la mijlocul lui iunie, fusese anulată din lipsă de ofertanți.

prima licitație feroviară din PNRR modernizarea căii ferate Reșița-Timișoara alegeri locale 2020 calea ferată Reșița-Timișoara

Este vorba despre licitația lansată de Primăria Reșița, trecută pentru întocmirea studiului de fezabilitate pentru modernizarea căii ferate Reșița-Timișoara, cu extensie către Stamora Moravița, în valoare de 3,3 milioane de euro. Proiectul este inclus în PNRR, iar pe infrastructura feroviară modernizată ar urma să circule trenuri cu hidrogen.

Prima licitație feroviară din PNRR, la a doua încercare

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat joi anunțul de licitație cu titlul „Prestări servicii de elaborare a Studiului de prefezabilitate, a Studiului de fezabilitate, întocmire a documentației tehnice pentru achiziție proiect tehnic și execuție, întocmire a documentației în vederea obținerii finanțării proiectului în cadrul PNRR sau prin orice alt program de finanțare din ciclul financiar 2021-2027, în vederea realizării obiectivului de investiție <Reabilitare/Modernizare infrastructură feroviară Reșița Nord – Timișoara Nord cu extensie Voiteni – Stamora Moravița – frontieră>”.

Valoarea totală estimată a contractului, care va trebui finalizat în termen de 18 luni (dar nu mai târziu de 31 decembrie 2022), este de 16.370.000 lei, echivalentul a peste 3,3 milioane de euro.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este de această dată 28 septembrie 2021, ora 15,00.

Pentru licitația cu același obiect și cu aceeași valoare estimată, termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare era data de 21 iulie 2021, ora 15,00. Numai că până la termenul limită nu a fost depusă nicio ofertă, potrivit informațiilor din SEAP.

Modernizarea căii ferate Reșița-Timișoara, cuprinsă în PNRR

În Planul Național de Redresare și Reziliență trimis de România la Bruxelles sunt prevăzute două tronsoane de cale ferată propuse pentru reînnoire: București-Pitești și Reșița-Voiteni.

Aceste două proiecte sunt planificate a fi operate cu trenuri cu hidrogen, nefiind astfel necesară electrificarea acestora. Traficul aferent acestor rute este unul de pasageri, în special de tip navetă, serviciu care se poate efectua cu trenuri de tip H-EMU sau B-EMU, electrificarea fiind un proces mai lung și costisitor financiar, nefiind justificat în acest moment, se precizează în document. (A.B.)

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole