vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Două adolescente au fost electrocutate când își făceau selfie pe tren. Salvatorii au sosit la fața locului

Două adolescente au fost electrocutate duminică dimineață în timp ce-și făceau selfie pe tren în gara Roman, iar salvatorii au sosit la fața locului.

selfie pe tren femeie a fost lovită de tren lovită de tren CFR a murit electrocutat femeie a fost lovită de tren lovit de tren

”Misiune salvare persoane aflate pe un tren în Gara Roman (3 adolescente s-au urcat pe un tren din care 1 este electrocutată). Se deplasează Autospecială de stingere SMURD EPA  de la Det pomp Roman și 1 ambulanță cu medic de la SAJ Roman”, a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență Neamț. Ulterior, s-a dovedit că erau defapt două adolescente electrocutate.

Cele trei adolescente au fost date jos de pe trenul de marfă înaintea sosirii echipelor de salvare. Ele sunt asistate de către echipajele medicale aflate la fața locului, în condițiile în care două dintre acestea prezintă arsuri.

Toate cele trei adolescente sunt conștiente și cooperante. O adolescentă de 15 ani prezintă arsuri la mâna dreaptă și la piciorul drept și este asistată de către echipajul Serviciului de Ambulanță Județean, o adolescentă de 14 ani prezintă arsuri pe haine, iar a treia persoană, în vârstă de 13 ani, nu prezintă arsuri sau alte răni.

Tragedie la Roman în 2020, tot pentru un selfie pe tren

selfie pe trenÎn luna iulie a anului trecut, tot în gara Roman, un tânăr a murit după ce și-a făcut selfie pe un tren.

El a fost găsit pe acoperișul unui vagon de marfă, după ce trecătorii au văzut o flamă puternică şi au sunat la 112. Criminaliştii ajunşi la faţa locului au cercetat zona, şi abia după o oră au reuşit să stabilească identitatea victimei. Motivul pentru care aceasta se afla pe vagonul de cale ferată nu a fost elucidat, însă anchetatorii cred că, cel mai probabil, s-a urcat pe vagon pentru un selfie.

CFR SA a lansat o campanie de conştientizare a pericolului existent pe calea ferată.

”Atenție! Selfie-ul pe tren ucide! Este interzis şi periculos să-ţi faci poze pe calea ferată! Atenție, tensiunea în linia de contact este de 27.000 V!”, îi avertizează compania de infrastructură pe cei tentați să-și facă selfie pe tren.

Cablul sub tensiune creează un câmp electric care poate fi periculos la distanţe mici. Un om care se apropie de cablu, urcându-se pe vagon sau pe locomotivă, devine un fel de paratrăsnet. Adică, fiind neutru din punct de vedere electric, are loc o străpungere a aerului şi o descărcare electrică, formându-se astfel un arc electric, explică CFR SA.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole