vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Hitachi cumpără Thales cu 1,6 miliarde euro. Divizia din România ar putea fi vândută

Hitachi Rail a încheiat un acord pentru achiziționarea afacerii Thales în domeniul sistemelor de transport la sol. Operațiunea a fost menționată de către Club Feroviar încă de acum două luni (aici)

Hitachi Rail a acceptat miercuri să achiziționeze afacerea Thales în domeniul sistemelor de transport la sol (GTS) pentru o valoare a companiei de 1.660 milioane EUR (~ 215 miliarde ¥), potrivit unui comunicat Hitachi.

Prețul final de cumpărare va fi determinat după ajustările obișnuite, tipice pentru o tranzacție de această natură. Se preconizează că achiziția se va încheia la sfârșitul anului fiscal 2022, sub rezerva condițiilor obișnuite, inclusiv a autorizațiilor de reglementare și antitrust.

Reprezentanții angajaților din Thales și Hitachi Rail vor fi informați și consultați în conformitate cu legislația țărilor în cauză pe tot parcursul procesului. Hitachi intenționează să asigure condițiile necesare pentru o integrare lină și de succes a afacerii și este dispus să își asume o serie de angajamente sociale în acest sens. GTS, o divizie a Thales, este un lider global în sisteme de semnalizare feroviară și control al trenurilor, sisteme de telecomunicații și supraveghere și soluții de colectare a tarifelor. În anul fiscal 2020, GTS a generat venituri de 1,6 miliarde de euro și astăzi are aproximativ 9.000 de angajați în 42 de țări și are sediul în Germania, Franța și Canada.

Declarație oficial Hitachi pentru Club Feroviar: „Analizăm posibilitatea de a vinde divizia din România unui operator local după finalizarea tranzacției”.

Contracte Thales în România:

  • Lucrări de proiectare și execuție aferente centralizării electronice în proiectul Staţia de cale ferată Videle
  • „Modernizarea instalaţiilor de centralizare electromecanică pe secţia de circulaţie Ilia Lugoj” 
  • Sistemele de semnalizare electronica și ETCS L2 pe segmentul Arad-Simeria
  • Proiectul e-rail pentru centralizarea electronică a mai multor stații
  • Tronson Feteşti – Constanţa (secţiunea 5), instalații SCB
  • ERTMS2, Crivina Chitila

Achiziția GTS va asigura extinderea Hitachi pe piețe

Hitachi Rail se așteaptă ca GTS să asigura o creștere globală a afacerilor pe mai multe piețe. Ca urmare a acestui acord, Hitachi Rail se așteaptă să stimuleze creșterea prin extinderea afacerii sale de sisteme de semnalizare feroviară la nivel global, aducând o ofertă feroviară îmbunătățită la cheie pe noi piețe din întreaga lume.

Compania combinată va fi poziționată pentru a deveni un lider global pe piața de semnalizare feroviară. Puterea combinată a expertizei digitale Hitachi și GTS va ajuta, de asemenea, Hitachi Rail să-și amelioreze  oferta „Mobilitate ca serviciu” („MaaS”) pentru o bază de clienți globală. Cu puterea complementară a activităților de semnalizare a GTS și creșterea rapidă a MaaS și digitalizarea în sectorul feroviar, GTS va ajuta Hitachi Rail să atingă potențial venituri de 1 trn ¥ (7,7 miliarde EUR).

Afacerea este formată din patru segmente: sisteme de semnalizare feroviară principală, semnalizare feroviară urbană, sisteme integrate de comunicații și sisteme de colectare a veniturilor. Aproximativ 50% din afacere este dedicată ofertelor digitale. Combinația dintre Hitachi Rail și divizia Thales este atractivă din punct de vedere strategic, geografic și tehnologic complementar și sinergic:

  • Global: completează prezența Hitachi Rail în Japonia, Italia, Marea Britanie și Statele Unite cu locațiile centrale ale GTS, inclusiv Germania, Franța și Canada. Creează un furnizor global de semnalizare pentru a satisface cererea clienților în mai multe regiuni din întreaga lume. Acest lucru întărește afacerea principală a Hitachi Rail ca un furnizor global complet integrat de soluții feroviare pe material rulant, semnalizare, service și întreținere, tehnologie digitală și soluții la cheie.
  • Digital: oferă clienților GTS acces la soluțiile și serviciile digitale Lumada ale Hitachi și la capacitatea digitală de vârf a GlobalLogic. Acest lucru accelerează intrarea Hitachi Rail în segmentul MaaS, ceea ce ar putea conduce la o creștere semnificativă în conformitate cu Planul de management pe termen mediu 2021 al Hitachi. Potrivit cercetărilor independente, se așteaptă ca piața globală „MaaS” să crească cu 25% + rata anuală de creștere compusă până în 2025. Afacerea combinată Hitachi Rail și GTS ar fi bine poziționată pentru a beneficia de această tendință mai largă.
  • Durabil: sprijină obiectivele de mediu pe termen lung ale Hitachi, inclusiv realizarea neutralității carbonului în toate zonele sale de afaceri până în 2030 și o reducere cu 80% a emisiilor de CO₂ pe întregul lanț valoric al companiei până în 2050. De exemplu, sistemul de consultanță pentru conducătorii auto „GreenSpeed ”​​ de la GTS reduce consumul de energie și CO₂ cu 15% prin optimizarea vitezei trenului.
  • Sinergii: cele cu rată mai mare de 100 milioane EUR pe an sunt realizabile prin amploarea mai mare a afacerii combinate, ceea ce ar permite oportunități de creștere, cum ar fi vânzarea încrucișată către o bază globală mai largă de clienți și competitivitatea costurilor, cum ar fi îmbunătățirea eficacității achizițiilor, optimizarea capacităților de inginerie și producția îmbunătățită. Se așteaptă ca sinergiile de rată să fie realizate la aproximativ 4 ani de la închidere. Andrew Barr, director executiv, Hitachi Rail, a declarat: “Anunțul de astăzi marchează o oportunitate interesantă pentru echipele de la Hitachi Rail și Thales ‘Ground Transportation Systems, de a crea o nouă valoare pentru clienții, orașele și pasagerii noștri din întreaga lume, oferta noastră la cheie, dar, de asemenea, reunim capacitățile noastre digitale și de mobilitate ca serviciu. Echipele puternice, relațiile cu clienții și tehnologiile de la GTS ne vor ajuta să devenim un jucător important.”

Philippe Keryer, EVP Strategy, Research & Technology, Thales a spus: „După discuții cu principalii jucători de pe piață, Thales a ales cel mai bun partener industrial pentru a asigura o dezvoltare pe termen lung a afacerii sale de transport terestru. Această mișcare creează o valoare semnificativă pentru clienții, angajații și acționarii noștri și permite sistemelor de transport terestru să fie în fruntea creșterii mobilității durabile. ” (D.C.)

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole