vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

După Barna, Cioloș sare și el în apărarea lui Vizante

Co președintele USR -PLUS se face că nu înțelege spusele premierului Florin Cîțu și invocă nuanțele. Cîțu nu i-ar cerut demisia șefului CFR Călători, Ovidiu Vizante căci acesta ar fi în subordinea lui Cătălin Drulă, nu a premierului personal. Aceasta cu subînțelesul că fiind alt partid Cătălin Drulă poate face ce vrea fără a asculta de opiniile șefului său. Însă după Barna, Cioloș acceptă și el că declarațiile nervoase ale lui Ovidiu Vizante au fost nefericite.

doru.cireasa@clubferoviar.ro

Invitat la un post TV, Dacian Cioloș a susținut că nu l-ar fi auzit pe premier cerându-i demisia lui Ovidiu Vizante. A fost doar o sugestie, spune Cioloș.

”Nu l-am auzit pe permier să îi ceară (lui Cătălin Drulă- n.r.) să îl dea afară (pe directorul CFR – n.r.). I-a sugerat, i-a spus ce ar fi făcut el, dar domnul Vizante e în subordinea directă a lui Cătălin Drulă, Cătălin Drulă poate să îl evalueze din toate punctele de vedere. Da, au fost, cu siguranţă, declaraţii nefericite şi o poziţionare nefericită pentru care am văzut că şi-a cerit scuze şi el, şi-a cerut scuze şi  ministrul. Ştiţi că la CFR există CFR Călători, CFR Infrastructură, fiecare din aceste societăţi subordonate Ministerului Transporturilor au responsabilităţi diferite şi eu ştiu că ministrul Drulă a explicat lucrul acesta”, a declarat Dacian Cioloş, la un post TV marţi seara.

Cioloş a vorbit şi despre o ”exprimare nefericită”. ”Exprimarea a fost una nefericită, eu ştiu  din ce mi-a spus domnul Drulă, că domnul Vizante a fost prezent toată noaptea ca să ţină situaţia sub control, să ia toate deciziile care ţin de dânsul, a fost în contact cu colegi ai dânsului de la alte structuri din Ministerul Transporturilor care aveau ca responsabilităţi să caute soluţii, însă, cu siguranţă, declaraţia respectivă a fost una nefericită, nepotrivită. Ca să dai afară un om cred că trebuie să ţii cont şi de ce s-a întâmplat atunci, dar şi de multe alte elemente. Şi aici am încredere în evaluarea ministrului Drulă care are în subordine directă pe domnul Vizante şi CFR Călători”, a precizat Cioloş.

Cioloș: Pe umerii lui Vizante nu pot fi puse probleme sistemice

Dacian Cioloş a mai adăugat că nu pot fi puse pe umerii directorului CFR anumite ”probleme sistemice”. ”Nu putem pune pe umerii acestui om care e acolo de câteva luni de zile, nişte probleme sistemice, pentru că acolo, dincolo de rapiditatea cu care un om ia decizii, ca să rezolve probleme, sunt probleme sistemice. Şi pe reţeaua de căi ferate şi pe  infrastructură şi pe transport marfă şi pe călători, noi avem mari probleme care trenează de ani de zile. Acolo nu s-a investit, nu am avut un management al performanţei. Lucrurile astea nu pot fi rezolvate de pe o lună pe alta. Într-adevăr, apar aceste situaţii de criză când toate aceste probleme sistemice ies la suprafaţă şi se sparg în capul unui om”, a declarat Cioloş.

Barna: Oamenii trebuie judecați după ceea ce fac, nu după declarații nefericite

Cioloș îi ia apărarea lui Vizante după ce acest lucru a fost făcut și de celălalt copreședinte, respectiv Dan Barna. Acesta a spus: „Aici sunt două aspecte – e foarte clar că acea replică avută într-un dialog cu un jurnalist n-a fost una fericită, a fost o exprimare profund nefericită. Dar omul era acolo de seară, din momentul în care această furtună a tulburat teribil circulația feroviară. Pe calea ferată aceasta este explicația întârzierii și a acestui tren și a mai multor trenuri. Au căzut mulți arbori, au fost multe evenimente din acestea care au încurcat circulația, a fost acolo toată noaptea, a doua zi a avut loc acest interviu în care, nu o să apăr lucrul ăsta, s-a exprimat total nefericit și neinspirat. Sunt două aspecte, pe de-o parte oamenii trebuie judecați pentru ce fac și nu neapărat printr-o declarație neinspirată și nefericită. Iar pe de altă parte, el este în această poziție de trei luni și ceva. O reformă atât de profundă cum este nevoie la calea ferată, pentru că vorbeam de locomotivele care s-au stricat. Sunt locomotive de 40-50 de ani. E clar că trebuie să avem acest program de investiții pe care l-a pus în practică ministrul Transporturilor. Din această perspectivă, și actualul director de la CFR Călători îl vom evalua după șase luni, după un an și vom vedea rezultatele muncii sale. A avut o replică nefericită, nu l-a felicitat nimeni pentru asta, chiar am avut o discuție în această dimineață cu el”.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a declarat, vineri, întrebat dacă-l va demite pe directorul CFR Călători, că judecă activitatea celor din subordine după profesionalism şi eficienţă, iar evaluarea se face la rece, nu după o greşeală de moment sau după o declaraţie, ”oricât de nefericită a fost”.

Precizările membrilor USR – PLUS, anume Cioloș, Barna și Drulă vin după ce prim-ministrul Florin Cîţu a afirmat, joi, că în cazul în care directorul CFR ar fi lucrat la Guvern, acum ar fi fost „acasă”.

 

Ironii ale șefului CFR Călători: Locomotiva nu poate sări din păcate peste linie

Vizante a intervenit, joi, la Antena 3, şi, întrebat de ce o locomotivă nu a ajuns timp de 8 ore la trenul în care se aflau copii care se întorceau din tabără, a declarat: ”De ce mă întrebaţi pe mine? Noi am pus la dispoziţia CFR-ului această locomotivă. Dacă a fost un pom căzut pe linie, locomotiva nu poate, din păcate, sări peste linie (…) Încercaţi, totuşi, să vorbiţi cu responsabilii, cei care se ocupă de circulaţie. (…) Cred că e impropriu să spuneţi că au stat abandonaţi (…), încercaţi să găsiţi transbordare pentru 1.000 de călători la 1 noaptea”.

Întrebat dacă pasagerii au primit cel puţin apă, Vizante a declarat: ”Vor primi când ajung la Bucureşti”. A doua zi după declarația sa nefericită Vizante și-a cerut scuze pe pagina de socializare a CFR Călători punând iritarea sa și răspunsurile agresive pe seama oboselii cauzate de problemele din noaptea precedentă.

Citește aici cum au fost zburați alți șefin din domeniul feroviar. 

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole