vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Florin Cîțu îl critică dur pe Ovidiu Vizante, pentru sutele de călători lăsați să aștepte în câmp nouă ore

Premierul Florin Cîțu l-a atacat dur joi pe directorul general al CFR Călători, Ovidiu Vizante, pentru sutele de călători lăsați să aștepte în câmp timp de nouă ore, în două trenuri de pe Magistrala 800. Critici indirecte i-au fost adresate și ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă.

călători lăsați să aștepte în câmp PNRR va fi aprobat

Florin Cîțu a declarat că Ministerul Transportulor și șefii CFR ar trebui să explice de ce nu au intervenit mai prompt în ultimele ore, după ce numeroase trenuri au rămas blocate pe traseu. Reacția șefului Executivului a venit după ce a fost întrebat de ce un tren în care se aflau copii a stat pe câmp nouă ore, la câteva zeci de kilometri distanță de București.

“Dacă oamenii au avut de suferit de pe urma modului în care sunt administrate căile ferate, ar trebui să răspundă Ministerul Transporturilor. Nu pot să vă spun de ce nu s-a intervenit. Mi se pare anormal ca un șef sau un director de la CFR Călători să spună că soluția vine din altă parte. Soluția este a celor care administrează sectorul respectiv”, a spus prim-ministrul.

Ovidiu Vizante a fost numit în funcție de ministrul USR al Transporturilor, Cătălin Drulă.

Sute de călători lăsați să aștepte în câmp, la Fundulea

Trenul Mangalia – Arad a acumulat peste nouă ore întârziere după ce a staționat în zona Fundulea, din cauza lipsei de tensiune în linia de contact. Trenul, plin cu copii ce veneau din tabără, a plecat la ora 19.10 din Mangalia și abia după 8.30 a ajuns în Gara de Nord. Jumătate de oră mai târziu trenul a părăsit Gara de Nord și ar trebui să ajungă la Arad după ora 21.30, ceea ce înseamnă că pentru unii pasageri călătoria va fi mai lungă de 26 de ore, relatează Hotnews. Linia de contact s-a rupt la Fundulea din cauza rafalelor puternice de vânt.

La ora 7:53 a fost retras din linie curentă Brănești – Fundulea cu locomotivă Diesel trenul 1921-2. La ora 8:15 trenul 1921-2 a plecat din Brănești cu locomotiva electrică proprie. Locomotiva Diesel a intrat din nou pe firul II pentru aducerea în stația Brănești a trenului 1991-2. CFR Călători spune că la Gara de Nord li s-au oferit apă și croissante pasagerilor.

Cătălin Drulă i-a luat apărarea lui Ovidiu Vizante

Ministrul Transporturilor i-a luat apărarea lui Ovidiu Vizante, directorul general al CFR Călători, după incidentul cu trenurile care au așteptat în câmp.

Cătălin Drulă a spus la Antena 3 că Ovidiu Vizante nu a dormit toată noaptea și a lucrat pentru a găsi soluții în vederea remedierii situației. Reacția ministrului vine după ce Ovidiu Vizante fusese în direct la același post de televiziune și a închis telefonul atunci când întrebările realizatoarei au devenit incomode. ”Găsiți dumneavoastră soluții”, a spus iritat Ovidiu Vizante, după care a închis telefonul. (A.B.)

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole