vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Călători înghesuiți în vagoane pe o rută pe care CFR Călători a anulat trenuri

CFR Călători a anulat zeci de trenuri în toată țara, inclusiv pe secția 502, unde deja erau călători înghesuiți în vagoane chiar și înainte de a fi luată această măsură.

călători înghesuiți în vagoane
FOTO Monitorul de Suceava

Trenul IR Cluj-Napoca – Galați, din ziua de duminică, 25 iulie, a circulat de la Câmpulung Moldovenesc până la Suceava plin până la refuz, cu numeroși călători în picioare, după cum se vede clar în imaginea alăturată, publicată de Monitorul de Suceava.

Mai mult, de la Gura Humorului au fost numeroși călători care nu au mai fost primiți în trenul care avea cele doar trei vagoane pline până la refuz, precizează jurnaliștii suceveni.

După cum a anunțat Club Feroviar, CFR Călători a decis să anuleze zeci, ba chiar sute de trenuri în toată țara. Printre ele, toate trenurile Regio de pe relația Suceava-Ilva Mică, de luni, 26 iulie. Aceste trenuri deserveau toate stațiile de pe distanța Suceava-Vatra Dornei și mai departe, până la limita cu Bistrița-Năsăud și apoi până la Ilva Mică. Așa se face că sunt intervale de ore la rând care au rămas complet neacoperite, mai ales de la Vatra Dornei la Suceava. Acum, între Suceava și Ilva Mică mai circulă doar patru perechi de trenuri pe zi, toate în regim de Interregio.

S-au anulat trenuri chiar dacă sunt călători înghesuiți în vagoane

Pe lista trenurilor ce se vor anula din august este și perechea 1837-1838 Iași-Timișoara Nord și retur, care de asemenea deservea și traficul de pe distanța Suceava-Gura Humorului-Câmpulung Moldovenesc-Vatra Dornei și retur. Dacă această pereche de trenuri rămâne anulată sunt afectate grav călătoriile de pe distanța Vatra Dornei-Iași, dar și cele pe distanțe lungi.

Afectați sunt și navetiștii care aveau de ajuns la Suceava dinspre Dolhasca-Liteni foarte dimineață, pentru că încep munca de la ora 6.00. Iată un mesaj trimis de o navetistă: ”În legătură cu trenul Regio 5501, Pașcani-Suceava care ajungea la Suceava la ora 5.15. Suntem un număr destul de mare care facem naveta cu acest tren. Sunt navetiști și de la Lespezi, Dolhasca, Liteni, Bănești, Verești, care lucrează de ani de zile la Suceava și toți avem abonamente. Noi trebuie să începem munca la ora 6 și cu următorul tren nu ajungem la program. Vă rugăm să faceți ceva să se pună trenul la loc să putem să ajungem la muncă”. (A.B.)

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole