vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Cine a fost singurul reprezentant al MTI care s-a deplasat la locul deraierii de la Fetești

La locul deraierii de la Fetești, care a blocat Magistrala 800 ore întregi, iar călătorii aflați în trenuri au fost umiliți, nu s-au deplasat nici ministrul Cătălin Drulă, nici vreun secretar de stat din cadrul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.

Adrian Bărbulescu

Ba, mai mult, pe pagina de Facebook a ministrului Cătălin Drulă, unde este foarte activ, nu apare nicio referire la accidentul feroviar în care a fost implicată o societate din subordinea instituției pe care o conduce – CFR Marfă, prin Rofersped.

De scuze față de călătorii care au avut de suferit nici pomeneală. Pur și simplu, pentru ministrul Transporturilor accidentul feroviar de la Fetești nu a existat. Și nici pentru ceilalți oficiali de rang înalt ai ministerului (nu ai companiilor feroviare).

CITEȘTE și Deraierile de la Fetești: amatorismul și dezinteresul lui Cătălin Drulă și Ovidiu Vizante și 5 greșeli majore

Alin Popoviciu s-a dus la locul deraierii de la Fetești

Ei bine, Ministerul Transporturilor a avut un singur reprezentant la locul accidentului. Este vorba de tânărul Alin Popoviciu din Târgu Mureș, cunoscut drept ”elevul anti-Dăncilă”, între timp ajuns student.

El a fost angajat recent la minister, pe postul de secretar la cabinetul unui secretar de stat, așa cum a arătat recent Club Feroviar. Alin Popoviciu și-a petrecut noaptea de miercuri spre joi alături de angajații Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA care au făcut eforturi supraomenești pentru a degaja linia de vagoanele deraiate, astfel încât s-a putut relua circulația feroviară pe un singur fir.

”Ei sunt eroii zilei: ceferiștii! Vreau să îi scot în evidență pe cei care au muncit din greu întreaga noapte pentru a face posibilă redeschiderea circulației pe calea ferată care leagă capitala de Constanța! Datorită muncii lor, în prezent mii de călători pot ajunge din nou în siguranță și confort la mare după ce linia a fost blocată în zona municipiului Fetești din cauza unui marfar deraiat. Aceștia au lucrat întreaga noapte pentru a putea fi deschisă circulația în cel mai scurt timp posibil pe această cale ferată extrem de importantă. Fără efortul lor, disconfortul creat de deraiere ar fi fost mult mai mare. Pentru aceste lucruri trebuie să le fim recunoscători feroviarilor care au făcut posibilă redeschiderea căii ferate folosite zilnic de zeci de mii de turiști! Felicitări, dragi ceferiști!”, a scris el pe contul său personal de Facebook, pe care are aproape 100.000 de urmăritori. Postarea nu se regăsește și pe celălalt cont al său, pe care se prezintă drept ”secretar cabinet Secretar de Stat la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii”.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole