vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Ungaria a finalizat studiul de fezabilitate pentru linia de mare viteză spre Slovacia, Cehia și Polonia

Ungaria este primul dintre membrii Grupului Visegrád care și-a finalizat studiul de fezabilitate pentru o linie ferată de mare viteză care leagă Budapesta de Varșovia, prin Bratislava și Praga, a declarat vineri ministrul Afacerilor Externe și Comerțului, Péter Szijjártó, după un summit al liderilor guvernamentali V4 cu prim-ministrul Sloveniei, la Ljubljana.

Szijjártó a declarat că grupul de lucru pentru transportul V4 se va reuni în septembrie. Linia ferată planificată va circula pe o distanță de 170 km în Ungaria, de la stația Kelenföld a capitalei până la Győr, apoi până la granița cu Austria și Slovacia, permițând o conexiune cu liniile feroviare de mare viteză din Europa de Vest, a spus el. Trenurile de pe traseu ar putea călători în mod realist la viteze de 230-320 km / oră, a adăugat el.

 

 

 



 

Linia ferată ar reduce timpul de călătorie pentru călătoriile de la Budapesta la Bratislava la 1,5 ore, de la Budapesta la Praga la 3,5 ore și de la Budapesta la Varșovia la 5,5 ore, a spus Szijjártó. Conexiunea la rețelele feroviare de mare viteză din Europa de Vest ar permite călătorilor să ajungă la Frankfurt, Berlin și Milano de la Budapesta în aproximativ jumătate de zi, a adăugat el. (D.C.)

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole