vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru distrugerea căii ferate, după accidentul de la Bălănoaia

Poliţiştii giurgiuveni au întocmit dosar penal pentru distrugerea căii ferate, după accidentul de pe secția 903 de duminică, atunci când un TIR a fost acroşat de un tren de marfă, pe DN 5B, în dreptul localităţii Bălănoaia. Cel mai probabil, șoferul va trebui să plătească pagubele produse infrastructurii și materialului rulant.

dosar penal pentru distrugerea căii ferate

În cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, la intersecţia dintre secţia de cale ferată 903 Videle-Giurgiu şi DN 5B Giurgiu-Ghimpaţi, un tren care circula pe relaţia Brazi-Giurgiu (încărcat cu păcură şi benzină), a acroşat la o trecere la nivel cu calea ferată, semnalizată prin semnale acustice şi luminoase, un autotren încărcat cu piese auto.  Evenimentul nu s-a soldat cu persoane rănite, nefiind pericol de explozie. Se acţionează la faţa locului pentru transbordarea încărcăturii şi reluarea normală a circulaţiei.

În urma impactului, TIR-ul a fost străpuns de locomotivă şi dus aproximativ 50 de metri pe calea ferată, avariind tronsonul de cale ferată respectiv. Conducătorul autotrenului, un bărbat de 43 de ani, din oraşul Videle, judeţul Teleorman, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind zero. Şi mecanicul de locomotivă, un bărbat de 32 de ani, din municipiul Buzău, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind, de asemenea, zero.

Dosar penal pentru distrugerea căii ferate. Infrastructura și  materialul rulant au fost avariate

Trenul avea în componenţă 23 de vagoane cisternă încărcate cu păcură şi benzină, iar în urma impactului s-au scurs pe sol câteva sute de litri de carburant din rezervoarele locomotivei şi ale autotrenului.

În cauză a fost întocmit ”dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere, degradare ori aducerea în starea de neîntrebuinţare a liniei de cale ferată, a materialului rulant, a instalaţiilor de cale ferată ori a celor de comunicaţii feroviare, precum şi a oricăror altor bunuri sau dotări aferente infrastructurii feroviare ori aşezarea de obstacole pe linia ferată, dacă prin aceasta se pune în pericol siguranţa mijloacelor de transport, manevră sau intervenţie”, potrivit G4Media. (A.B.)

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole