vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Inundații în nordul țării. Viiturile au adus gunoaie pe traseul Mocăniței din Apuseni

Vremea capricioasă a produs viituri și inundații în nordul țării, care au afectat și traseele mocănițelor din Apuseni și de pe Valea Vaserului.

inundații în nordul țării

Furtunile au adus la suprafață mormane de gunoaie, iar ploile abundente au afectat și calea ferată pe care circula faimoasa Mocăniță din Apuseni. Resturile au fost aduse în comuna Ciuruleasa de viitura care a avut loc în Munții Apuseni, relatează B1 TV.

Acesta nu este un caz singular. O altă viitură puternică s-a produs și pe Valea Vaserului din Vișeu, județul Maramureș. Aici, apa a adus bușteni și bolovani. În urma viiturii, linia ferată pe care circula Mocănița a fost grav afectată.



Inundații în nordul țării. Ploile au făcut ravagii

Mai multe județe din țară s-au aflat în weekend sub avertizare de cod galben de vreme rea, astfel că zeci de localități au fost lovite de ploi torențiale, descărcări electrice si, pe alocuri, grindină.

Au fost ploi torențiale în toată țara, în cursul zilei de duminică, codul galben de vijelii, grindină, tunete și fulgere, a fost resimțit din plin în Covasna, Neamț, pe Valea Prahovei, dar și în sud-estul țării.

Ploile au fost violente și au durat minute în șir. Vijelia a rupt mai mulți copaci, a făcut circulația imposibilă pe Autostrada Soarelui și a semănat teama de noi inundații. În urma averselor, cantitățile de apă au depășit 30 de litri pe metru pătrat. (A.B.)

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole