miercuri, septembrie 18, 2024
spot_img

BREAKING O nouă remaniere guvernamentală. Un fost ministru al Transporturilor, dat afară de Cîțu

După demiterea lui Vlad Voiculescu de pe 14 aprilie, prim ministrul Florin Cîțu a anunțat joi la prânz o nouă remaniere guvernamentală.

remaniere guvernamentală Prefinanțarea din PNRR comisiile parlamentare de Transporturi

Premierul Florin Cîțu l-a anunțat joi pe Alexandru Nazare, înaintea ședinței de Guvern, că nu va mai fi ministru de Finanțe.

Ceea ce toată dimineața se vehicula pe surse, la prânz a devenit oficial. Premierul Florin Cîțu a anunțat joi, după ședința de Guvern, că ministrul Alexandru Nazare a fost demis de la Finanțe. Cîțu a precizat că i-a cerut demisia ministrului, dar că acesta a preferat să fie demis. Nazare ar urma să fie înlocuit cu deputatul PNL Gorj Dan Vîlceanu, care este și liderul filialei Gorj.

Alexandru Nazare a fost ministru al Transporturilor în perioada 9 februarie – 7 mai 2012.

Remaniere guvernamentală. Alexandru Nazare n-a vrut să-și dea demisia

”În cursul zile de marţi, am informat toţi liderii coaliţiei despre decizia mea de a îl remania pe dl ministru Nazare. Mi-a spus că nu doreşte să îşi dea demisia şi să fie revocat”, a anunţat prim-ministrul după şedinţa de Guvern.
Cîţu a explicat că Alexandru Nazare a avut posibilitatea de a-şi prezenta demisia, însă a refuzat, optând pentru varianta revocării. ”Decizia am luat-o după o analiză făcută la șase luni de zile. Astăzi vorbim de Ministerul Finanţelor. Avem proiecte întârziate la MFP. Unele dintre ele ajută la eliminarea evaziunii fiscale, altele ajută la implementarea prin fonduri europene”, a explicat şeful Executivului.
Premierul a menţionat că a trimis preşedintelui Klaus Iohannis cererea de revocare a lui Alexandru Nazare de la Finanţe. Șefului statului i-a fost trimisă şi propunerea ca premierul să asigure interimatul. Întrebat dacă Dan Vîlceanu va fi sucesorul lui Nazare, prim-ministrul a afirmat că încă nu a fost luată o decizie.

”Eu sunt propunerea de interimar. Nu în acest moment (nu se ştie altă propunere pentru MFP – n.r.). Nu avem nicio propunere în acest moment pentru MFP. Ne vom asigura că toate proiectele întârziate sunt repornite”, a replicat prim-ministrul.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole