sâmbătă, septembrie 14, 2024
spot_img

E-P Rail S.R.L. – de la o simpla casa de forwarding, la operator de transport si prestator de servicii de manevra

E-P Rail este o companie romaneasca cu capital integral privat care are ca obiect principal de activitate prestarea serviciilor de transport feroviar de marfa cat si a serviciilor conexe din acest sector.

 

 

Bazele companiei au fost puse in anul 2013 din dorinta de a oferi clientilor servicii de calitate si din nevoia de a scurta timpul de parcurs al trenurilor de marfa ce tranzitau mai multe tari europene. Pentru un pachet cat mai complet de servicii, in anul 2017 s-a create departamentul de Air, Sea and Land Forwarding.

Urmand cursul firesc al evenimentelor, compania a evoluat de la o simpla casa de forwarding, la operator de transport si prestator de servicii de manevra.

Pentru o ancorare cat mai buna in realitate, in decursul anilor, au fost deschise filiale in mai multe tari din Europa, cum ar fi Austria, Germania, Slovacia si Ungaria, urmand ca pana la finele anului 2022 sa ni se alature colegi din Bulgaria si Cehia. Pe langa o mai buna intelegere a traficului si a problemelor locale, aceste echipe ne ajuta si la depasirea barierelor culturale, toate acestea ducand la o tranzitie mult mai lina a ciclului de transport.

In timpul scurs de la infiintarea companiei, in parcul de material rulant si-au facut loc nu mai putin de 11 locomotive electrice de ultima generatie, 6 model LEMA (echipate cu osiile Co-Co si motoarele de tractiune asincrone ce pot atinge viteza de 200 km/h) produse de catre Softronic Craiova, 5 model Smartron, creatia colosului german Siemens si peste 2000 de vagoane de diferite tipuri, toate contribuind la realizarea de transporturi pentru unele dintre cele mai mari fabrici si combinate din Europa si Romania.

Cele peste 2000 de vagoane pot transporta de la containere si marfa vrac pana la marfa paletizata si produse petroliere, lucru ce ne aduce in vizorul tuturor clientilor cand vine vorba despre transportarea volumelor mari.

Pentru o mai buna gestionare a activitatii de transport si pentru afisarea unei transparente crescute, in aceasta primavara s-a semnat un contract de colaborare cu producatorul Nexxiot pentru echiparea tuturor vagoanelor cu dispozitive GPS, astfel incat fiecare client poate cunoaste in orice moment pozitionarea marfii transportate.

Incercand sa fim mereu in trend cu cerintele pietei si dorind sa venim in intampinarea clientilor cu solutii optime, decizia de achitionare de vagoane specializate pentru transportul de containere a venit firesc, astfel in ultimii 2 ani am reusit sa dezvoltam si sa perfectionam acest mecanismul de transport, ajungand in prezent la un volum lunar de peste 2000 de containere transportate.

Combinand experienta managerilor cu dorinta de munca a celor la inceput de cariera, volumul de marfuri transportate a fost in continua crestere, astfel borna celor 4 milioane de tone transportate anual la nivel european a fost doborata, urmanand ca in acest an sa fie atacata cea de 4,5 milioane.

Intr-o piata din Romania in care activeaza subsidiare ale colosilor din transportul feroviar de marfa european, compania E-P Rail a reusit in ultimele luni sa isi consolideze cel de al treilea loc ca si numar de km parcuris, cu o medie lunara de peste 140.000 km, acest lucru fiind posibil doar datorita locomotivelor de ultima generatie ce au avut un grad de imobilizare din cauza defectarilor extrem de scazut.

Intr-un an 2020 in care pandemia a lovit serios marea majoritate a companiilor europene, E-P Rail a reusit sa isi consolideze si sa isi largeasca portofoliul de client, ajungand astfel ca la finele anului cifra de afaceri sa depaseasca 100 milioane euro si avand ca obiectiv principal atingerea valorii de 150 milioane de euro pana in 2024.

Un punct vital in planul de expansiune al companiei E-P Rail il reprezinta digitalizarea si dezvoltarea de aplicatii interne care sa ajute la fluidizarea transporturilor si la scurtarea timpilor de reactie la problemele intampinate.

Ca si planuri de viitor, compania E-P Rail doreste sa continue achizitia de locomotive Smartron si LEMA, sa isi mareasca capacitatea de transport de containere si sa isi largeasca echipa manageriala.

 


Soluția de a te prezenta gratuit companiilor din domeniul feroviar

Catalog Feroviar

În România sunt peste 1000 de companii care au diverse certificări, agremente tehnice sau atestate de furnizori feroviari sau sunt licențiate pentru a face transport feroviar. Pe lângă acestea, alte aproximativ 3-4000 de companii, instituții, organizații, produc și/sau prestează servicii, influențează politic, legislativ, administrativ și/sau executiv domeniul feroviar și cel al transportului urban pe șină.

La începutul lunii aprilie 2020, Catalog Feroviar a inaugurat pe site-ul Club Feroviar rubrica “Industria feroviară românească”. La această categorie, orice tip de entitate juridică care activează în domeniul feroviar își poate prezenta produsele sau serviciile într-un articol de promovare publicat gratuit.

Mai multe detalii despre cum puteți beneficia de această ofertă puteți afla din acest articol sau puteți să ne contactați la office@catalogferoviar.ro sau tel: 021 22 44 385.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole