vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

VIDEO Furt de motorină la CFR Călători. Procurorii au făcut 14 percheziții în două județe

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj au făcut nu mai puțin de 14 percheziții domiciliare, la persoane bănuite de furt de motorină la CFR Călători.

furt de motorină la CFR Călători

Toți erau angajați ai operatorului feroviar de stat, iar în urma acțiunii au fost descoperite tone de litri de motorină care fuseseră sustrase din locomotivele aparținând CFR Călători. Mascații au descins pentru percheziții în județele Bistrița-Năsăud și Cluj, informează site-ul Dejeanul.ro.

Surse din anchetă, citate de publicația amintită, spun că angajații SNTFC CFR Călători furau combustibilul din locomotive și îl puneau inclusiv în saci de plastic, pentru că bidoanele ar fi ocupat mult mai mult spațiu. Mai apoi, abandonau combustibilul sustras între stațiile de cale ferată de pe traseu, de unde era recuperat de alți colegi de serviciu, complici cu aceștia.

Furt de motorină la CFR Călători. Ce au descoperit procurorii

În urma perchezițiilor efectuate de procurorii clujeni, au fost descoperite și ridicate 3,5 tone de combustibil, 200 de litri de ulei de motor, 850 de recipiente utilizate la transportul acestora, dar și instalații despre care există suspiciunea că ar fi fost folosite la săvarșirea activității infracționale.

Toate faptele cercetate de procurori s-au petrecut în primele șase luni ale acestui an. Au fost puse în executare șapte mandate de aducere. (A.B.)

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole