vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Expoziție la Facultatea de Arhitectură: o nouă imagine pentru stația de metrou Universitate

Schițe ale studenților de la Facultatea de Arhitectură din București privind o nouă imagine pentru stația de metrou Universitate pot fi văzute  într-o expoziție deschisă timp de două săptămâni.

stația de metrou Universitate

Societatea de transport cu metroul anunța luna trecută că a încheiat un parteneriat cu Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu”  pentru o nouă imagine a metroului bucureștean.

Schițe ale studenților pentru stația de metrou Universitate

”Astfel, ca un prim pas, studenți ai Faculatății Arhitectură de Interior au abordat stația de metrou Universitate, pentru care au propus câteva concepte fascinante. Această primă etapă a colaborării s-a finalizat printr-o expoziție cu schițe ale studenților de anul 2 și o selecție de proiecte de idei ale studenților de anul 4. Vernisajul a avut loc pe data de 30.06.2021, dar expoziția rămâne deschisă publicului timp de două săptămâni în holul principal al Universității de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu, situată pe str. Academiei, nr.18-20, zilnic între orele 08:00 – 20:00, inclusiv în week-end”, se arată în comunicatul dat publicității vineri de Metrorex.

Parteneriatul cu Facultatea de Arhitectură, semnat după ce a început demolarea chioșcurilor

Parteneriatul cu Facultatea de Arhitectură a fost încheiat după ce ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, și directorul general al Metrorex, Ștefan Paraschiv, au început acțiunea de demolare a chioșcurilor din stațiile de metrou. Acestea erau administrate de Sindomet Servcom SRL, societate administrată de Unitatea – Sindicatul Liber Metrou, formațiune sindicală condusă de Ion Rădoi.

Acesta a contestat acțiunea, inclusiv în instanță și a criticat parteneriatul cu Facultatea de Arhitectură, spunând că fostele chioșcuri aveau agrementul proiectantului metroului. (A.B.)

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole