miercuri, septembrie 18, 2024
spot_img

BREAKING S-a rezolvat criza trenurilor de Aeroport. CFR Călători a preluat trasele abandonate

Criza trenurilor de Aeroport, izbucnită săptămâna trecută, când Regio  Călători a anunțat că renunță la trasele sale de la 1 iulie, s-a rezolvat.

criza trenurilor de Aeroport trasele de aeroport trenurile de aeroport Mersul trenurilor de Aeroport se închide linia de Aeroport casele de bilete la CFR SA recepția liniei de Otopeni

În această seară, în sistemul Infofer au apărut, pentru ziua de joi și următoarele, trenuri ale CFR Călători în sloturile lăsate libere de Regio Călători.

Directorul general al operatorului feroviar de stat, Ovidiu Vizante, declara luni seara pentru Club Feroviar că CFR Călători urma să ceară în această dimineață la CFR SA să preia, începând de joi, toate trasele de aeroport abandonate de operatorul privat Regio Călători. Totul depindea însă de acceptul Autorității pentru Reformă Feroviară, instituție condusă de Gigi Gavrilă, care trebuia să fie de acord cu suplimentarea Contractului de servicii publice.

Criza trenurilor de aeroport, declanșată joia trecută

Joia trecută, Regio Călători a anunțat sec, fără nicio explicație, că renunță la operarea pe ruta de aeroport.

”Începând cu data 01.07.2021, trenurile Regio Călători în relațiile:

București Nord Gr A – Aeroport H Condă T1 și retur;

București Nord Gr A – Ploiești Sud și retur

NU MAI CIRCULĂ”, se arăta într-un ”anunț urgent” postat pe site-ul operatorului de transport feroviar de călători.

Pe calea ferată care face legătura între Gara de Nord și Aeroportul Henri Coandă Otopeni circulă zilnic 72 de trenuri (36 de perechi), la un interval de succedare de 40 de minute.

În prezent, garniturile sunt dispuse astfel:

SNTFC CFR Călători (operatorul național de transport feroviar de călători) – 42 de trenuri

Regio Călători (operator privat de transport feroviar de călători) – 20 de trenuri

Transferoviar Călători (operator privat de transport feroviar de călători) – 10 trenuri.

Exista riscul să fie intervale de o oră și 20 de minute între trenuri

Dacă CFR Călători nu prelua trasele abandonate de Regio Călători, linia de cale ferată spre Aeroportul Henri Coandă era în pericol să devină obiect de muzeu începând de joi, 1 iulie.

Asta pentru că în anumite momente ale zilei, intervalele de succedare dintre trenuri ar fi urmat să fie de o oră și 20  de minute, ceea ce ar fi făcut total inatractivă conexiunea feroviară. De exemplu, am fi avut din București Nord tren către Aeroportul Henri Coandă la 9,10 și apoi abia la 10,30. Situația s-ar fi repetat și puțin mai târziu: următoarele trenuri ar fi fost la orele 11,50, 13,10 și 14,30, așa cum se prezenta inclusiv marți până la o anumită oră situația pe pagina de internet dedicată mersului trenurilor, pentru ziua de vineri, de exemplu. Adică intervale de succedare de 80 de minute. (A.B.)

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole