vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Circulația feroviară a revenit la normal. Unde au acționat echipele CFR, LISTA completă

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a anunțat sâmbătă după amiază că circulația feroviară a revenit la normal pe intervalele de cale ferată afectate de vremea nefavorabilă în cursul nopții de vineri spre sâmbătă.

circulația feroviară a revenit la normal

”Echipele de intervenție ale Sucursalelor Regionale CF Timișoara, Iași, Craiova și Brașov au intervenit permanent în cursul nopții trecute pentru îndepărtarea arborilor, remediarea deranjamentelor la liniile de contact, la componentele aferente (console, izolatori, pendule) și repunerea sub tensiune a sistemului de alimentare cu energie electrică pe 13 intervale de stații, cu 12 drezine pantograf și cu peste 90 de feroviari”, a precizat purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan.

Astfel, pe raza regionalei Timișoara s-a acționat permanent pentru îndepărtarea copacilor și remedierea deranjamentelor la linia de contact, între orele 20.19 – 03.20, pe următoarele intervale de stații:

  1. Slatina Timiș – Caransebeș- Jena

2.Caransebeș – Brebu

  1. Câmpuri Surduc – Vărădia
  2. Arad – Vărădia
  3. Simeria – Orăștie

Pe raza SRCF Brașov s-a acționat permanent pentru îndepărtarea copacilor și remedierea deranjamentelor la linia de contact, între orele 00.20 – 07.34, pe următoarele intervale de stații:

  1. Stânceni – Lunca Bradului
  2. Răstolița – Deda Bistra
  3. Lunca Bradului – Răstolița

Circulația feroviară a revenit la normal. Intervenții la regionalele Craiova și Iași

Pe raza SRCF Craiova s-a acționat permanent pentru îndepărtarea copacilor și remedierea deranjamentelor la linia de contact, între orele 21.54 – 23.22 și 03.32 – 03.52, pe următoarele intervale de stații:

  1. Gilort – Lunca Budieni
  2. Filiași – Prunișor
  3. Stația Igienoasa
  4. Stația Gura Motrului

Pe raza SRCF Iași s-a acționat permanent pentru îndepărtarea copacilor și remedierea deranjamentelor la linia de contact, între orele 17.13- 20.02 și 05.42- 07.51, pe intervalul Cosna – Grădinița.

Peste 120 de copaci au avariat liniile de contact

Pe tot parcursul nopții, echipele CFR SA au acționat în mod continuu pe raza regionalelor Iași, Timișoara, Brașov și Craiova.

Peste 120 de arbori au avariat liniile de contact, din cauza furtunilor puternice din aceste zone, fiind necesare intervenții punctuale la sistemul de alimentare cu energie electrică, pentru verificarea și înlocuirea componenete avariate, dar și a liniei de contact.

Din această cauză, 22 de trenuri au fost oprite temporar, în stațiile de pe traseu, până la finalizarea intervențiilor. Toate echipele regionalelor au fost mobilizate pe întreg parcursul nopții.

Conducerea companiei CFR SA transmite scuze pasagerilor pentru disconfort și îi asigură că toate intervențiile desfășurate în cursul nopții au avut drept scop reluarea circulație în condiții de siguranță.

De asemenea, echipele de intervenție ale CFR SA sunt mobiliziate în dispozitiv complet pe parcursul acestui final de săptămână, având în vedere și avertizarea cod portocaliu de furtuni, emisă de ANM. (A.B.)

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole