vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

VIDEO Accident cu Mocănița Apusenilor la Roșia Montană. Garnitura a lovit două mașini

Un accident cu Mocănița Apusenilor s-a produs joi la Roșia Montană, în cartierul de romi. Garnitura a lovit două mașini parcate pe linia pe care circula.

accident cu Mocănița Apusenilor

Din videoclipul postat de viceprimarul din Roșia Montană, Vasile Morariu, reiese că se aflau atât adulți, cât și copii în interiorul autoturismului, la momentul coliziunii, informează Ziarul Unirea.

”Liderul comunității de romi din Roșia Montană, Dumitru Pantir, invită primarii, autoritățile statului care au eliberat licența de transport și autorizația acestui individ care omoară oameni și copii, să vină să vadă ce turism și cum se face turismul omorând oamenii și distrugând mașinile oamenilor care așteaptă la semnalul făcut de personalul de la Electrica să termine lucrarea pe stâlp. În calitatea mea de lider al comunității, fac apel la toate autoritățile statului să ia măsuri împotriva acestui individ și să-i suspende licența și autorizația de transport, altfel ne vom organiza și vom bloca calea ferată. Așa se face turismul în comunitatea de romi”, a transmis, prin intermediul paginii de socializare, Dumitru Pantir, liderul comunității de romi din Roșia Montană.

Accident cu Mocănița Apusenilor. S-a deschis un dosar penal in rem

Circumstanțele accidentului nu sunt foarte clare. Reprezentanții IPJ Alba nu au anunțat incidentul, dar, întrebați, au declarat că polițiștii au început un dosar penal in rem pentru distrugere din culpă.

Mocăniţa Apusenilor şi-a reluat cursele turistice între oraşele Câmpeni şi Abrud, sâmbătă 19 iunie. Traseul trenului turistic trece prin Dăroaia, un cartier din Roşia Montană, unde locuinţele sunt foarte aproape de calea ferată.

De-a lungul anilor, au avut loc numeroase incidente în care au fost implicaţi oameni din comunitatea din zonă, nemulțumiți de disconfortul creat de trecerea trenului. Oamenii reclamă că Mocănița nu prezintă siguranță, că nu are revizii și că linia de cale ferată nu este reabilitată. (A.B.)

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole