vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

FOTO Furturi de la calea ferată. Vrăjitoarele din Clejani au pus în pericol siguranța feroviară

Mai multe furturi de la calea ferată au fost depistate de polițiști în ultimele zile. Cazul cel mai ieșit din comun a fost cel al unei femei din comuna Clejani care fura indicatoare feroviare pentru a face ”opere de artă” înfățișând vrăjitoare.

O femeie din comuna Clejani a fost surprinsă, în data de 17 iunie, de către polițiștii Serviciului Județean de Poliție Transporturi Giurgiu (după o sesizare prealabilă a angajaților CFR cu privire la sustragerea de componente de la infrastructura feroviară), în timp ce căra trei indicatoare de cale ferată, în zona Haltei Zorile (comuna Clejani).

Persoana respectivă, în vârstă de 61 de ani, le-a a declarat polițiștilor că a folosit bunurile pentru a construi, în curte, o „vrăjitoare” și „doi copii de vrăjitoare”, indicatoarele feroviare inspirând-o pentru crearea „operelor de artă”. Bunurile au fost recuperate,  iar femeia s-a ales cu uin dosar penal de furt calificat, cu cercetare în libertate, informează Cancan.ro.

Alte furturi de la calea ferată. Hoții au fost somați cu focuri de armă

Un alt furt a avut ca obiect 12 metri de cale ferată. Echipa de polițiști care efectua cercetarea i-a surprins în flagrant pe cei doi hoți care veniseră să recupereze bunul furat din locul unde îl disimulaseră.

Au fost interceptați, somați cu armamentul din dotare și reținuți la fata locului. Bunul a fost recuperat, iar Parchetul de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale a luat măsura controlului judiciar pentru inculpatul fără antecedente penale, în timp ce Judecătoria Bolintin Vale a dispus măsura arestului preventiv  pentru 30 de zile în ceea ce-l privește pe inculpatul recidivist.

Surprinși în flagrant în timp ce tăiau calea ferată cu aparatul de sudură

În stânga Prutului, trei bărbaţi, originari din raionul Cahul au fost reţinuţi de poliţie în flagrant delict în timp ce tăiau cu un aparat de sudură şinele căii ferate din apropierea fostei Fabrici de Conserve din Cahul.

Potrivit site-ului Point.md, în momentul reţinerii, suspecţii reuşiseră să taie peste 160 de metri de cale ferată şi intenţionau să vândă şinele la punctele de colectare a fierului uzat. Pe numele celor trei au fost intocmite dosare penale. Poliţiştii din Cahul cercetează cazul. (A.B.)

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole